Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

3:01 μ.μ.

Το καλοριφέρ πρέπει πάντα να διατηρείται καθαρό για να έχει καλύτερη απόδοση και φυσικά να δείχνει πιο όμορφο και περιποιημένο. Πώς, όμως, θα καθαρίσετε το καλοριφέρ σας;

Η Βάσω Τζίνου μας ρωτάει πώς να καθαρίσει το καλοριφέρ της αλλά και τον τοίχο που βρίσκεται πίσω από αυτό. Η λύση είναι απλή και θα χρειαστείτε ένα ξεσκονόπανο, μια πετσέτα, μαντηλάκια, νερό, σαπούνι, ένα σφουγγάρι, ένα μακρύ κοντάρι ή ένα χάρακα και αυτοκόλλητη ταινία.

Ξεκινήστε από το σκούπισμα Πάρτε την ηλεκτρική σκούπα και προσπαθήστε να μαζέψετε με αυτήν όσο το δυνατόν περισσότερη σκόνη και βρωμιά.


Συνεχίστε με ξεσκόνισμα Πάρτε ένα μακρύ κοντάρι και τυλίξτε γύρω του πανάκια με απορρυπαντικό. Δέστε με αυτοκόλλητη ταινία και βυθίστε το κοντάρι στο πίσω μέρος του καλοριφέρ για να το καθαρίσετε. Προσέξτε να στρώσετε μια πετσέτα στο πάτωμα για να πέσει όλη η σκόνη στην πετσέτα και να μην λερώσετε το χαλί ή το πάτωμά σας.

Καθαρίστε τις λεπτομέρειες Πάρτε έναν κουβά και γεμίστε με ζεστό νερό. Προσθέστε σαπούνι και βουτήξτε μέσα ένα ξεσκονόπανο ή ένα βαμβακερό ύφασμα. Σκουπίστε όλες τις επιφάνειες του καλοριφέρ για να το καθαρίσετε καλά. Μόλις τελειώσετε περάστε όλο το καλοριφέρ με στεγνό πανί. Πλύντε και τους τοίχους πίσω από το καλοριφέρ με σαπούνι και νερό.


Καθαρίστε εσωτερικά Πάρτε έναν χάρακα και τυλίξτε ένα πανάκι γύρω από αυτόν. Βυθίστε τον χάρακα σε κάθε χαραμάδα που έχει το καλοριφέρ στο πάνω μέρος του. Συνεχίστε σε κάθε χαραμάδα μέχρι να καθαριστούν όλες.

Πηγή: spirossoulis.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου