Τρίτη 28 Απριλίου 2015

5:36 μ.μ.


Όσο περισσότερο αφήνετε τις τροφές στο ψυγείο τόσο πιο γρήγορα χαλάνε. Η πεποίθηση πως όλα τα φαγητά διατηρούνται για περισσότερο διάστημα μέσα στο ψυγείο είναι εντελώς λανθασμένη όσον αφορά μερικά τρόφιμα.

Ας δούμε μερικά από αυτά:
Καφές: Ο καφές κρατάει το άρωμα του όταν βρίσκεται σε χαμηλή θερμοκρασία. Οπότε μη το αποθηκεύετε στο ψυγείο. Υπάρχει πιθανότητα να πάρει τη γεύση άλλων τροφών που είναι εκεί. Διατηρήστε τον καφέ σας σε ένα στεγανό βάζο σε δροσερό μέρος αλλιώς αν θέλετε να αποθηκεύσετε μεγάλες ποσότητες τότε βάλτε το στην κατάψυξη.

Κρεμμύδια: Διατηρήστε τα εκτός ψυγείου σε ξηρό και δροσερό μέρος. Η υγρασία που υπάρχει μέσα στο ψυγείο κάνει τα κρεμμύδια να μουχλιάζουν πιο γρήγορα. Επίσης, μη τα βάλετε κοντά στις πατάτες γιατί όταν τα δυο τρόφιμα έρχονται σε επαφή χαλάνε πιο γρήγορα.

Βασιλικός: Ο βασιλικός δεν πρέπει να φυλάσσετε στο ψυγείο. Καλύτερα να τον βάζετε μέσα σε ένα ποτήρι με δροσερό νερό. Μέσα στο ψυγείο, μαραίνεται πιο γρήγορα και απορροφάει μυρωδιές από άλλα τρόφιμα.

Ελαιόλαδο: Το λάδι σε χαμηλές θερμοκρασίες αρχίζει να συμπυκνώνεται και να χάνει τις ιδιότητες του, άρα δεν πρέπει να μπαίνει ποτέ στο ψυγείο εκτός κι αν θέλετε να το μετατρέψετε σε βούτυρο. Διατηρήστε το και αυτό σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

Μέλι: Αποφύγετε να το βάλετε μέσα στο ψυγείο γιατί θα χάσει την απαλή υφή του και ενδεχομένως να χαλάσει. Το μέλι δε χαλάει ποτέ αρκεί να διατηρηθεί κλειστό σε θερμοκρασία δωματίου.

Ψωμί: Το ψωμί μέσα στο ψυγείο στεγνώνει πολύ γρήγορα και δε διατηρείται φρέσκο και μαλακό, είναι καλύτερα να το διατηρείτε εκτός ψυγείου.

Πατάτες: Οι πατάτες δε διατηρούνται ποτέ εντός ψυγείου. Το ψυγείο θα τους αλλάξει την γεύση και θα τις κάνει πιο γλυκές αφού το κρύο περιβάλλον μετατρέπει το άμυλο σε ζάχαρη πιο γρήγορα. Αποθηκεύστε τις πατάτες σας σε μια χάρτινη σακούλα σε ένα δροσερό μέρος.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου