Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016

1:10 μ.μ.

Απαραίτητα αξεσουάρ του νοικοκυριού είναι τα σφουγγάρια που χωρίς αυτά δεν θα μπορούσαμε να ξεφορτωθούμε τις δύσκολες βρωμιές!

Η καθημερινή χρήση των σφουγγαριών προκαλεί -εκτός από τη φθορά τους- εστία μικροβίων με πολλές φορές δυσάρεστα αποτελέσματα. Έρευνες αναφέρουν πως το 75% των σφουγγαριών έχει κολοβακτηρίδια, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και τροφική δηλητηρίαση!
ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ

Στο φούρνο μικροκυμάτων Αφού ξεπλύνετε καλά το σφουγγάρι με δροσερό νερό έτσι ώστε να φύγουν όλα τα υπολείμματα τροφών γεμίστε ένα μπολ με ½ φλιτζάνι κρύο νερό και ½ φλιτζάνι λευκό ξίδι και τοποθετήστε μέσα το σφουγγάρι. Στη συνέχεια βάλτε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για δυο λεπτά και ρυθμίστε το σε υψηλή θερμοκρασία. Περιμένετε να κρυώσει καλά το νερό και μετά αφαιρέστε το σφουγγάρι. Με αυτόν τον τρόπο, θα καταφέρετε να εξολοθρεύσετε τα μικρόβια αφού η θερμότητα είναι εχθρός τους.

Στο πλυντήριο πιάτων Απλή και εύκολη διαδικασία. Βάλτε το σφουγγάρι στο πλυντήριο πιάτων να πλυθεί μαζί με τα υπόλοιπα πιάτα, για να είστε σίγουροι ότι δε θα φύγει από τη θέση του απλά σφηνώστε το με άλλα αντικείμενα.


Με κρασί και αλάτι Βυθίστε το σφουγγάρι σ' ένα μπολ όπου έχετε διαλύσει 1 ποτήρι ζεστό νερό, ½ ποτήρι λευκό κρασί και 3 κ. σούπας αλάτι και αφήστε το μέσα για όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Με λεμόνι Βάλτε σε ένα μπολ νερό με τον χυμό από μισό λεμόνι. Βουτήξτε το σφουγγάρι σας στο υγρό και αφήστε το όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα θα είναι καθαρό.

Η σωστή διατήρηση για τα σφουγγάρια είναι σημαντικό κεφάλαιο για την υγιεινή του σπιτιού σας. Μην ξεχνάτε λοιπόν να τα απολυμαίνετε συχνά. Επίσης, να τα ξεπλένετε με άφθονο νερό και να τα στραγγίζετε καλά μετά από κάθε χρήση.

Τα κύρια χαρακτηριστικά των σφουγγαριών θα πρέπει να είναι η εξαιρετικά μεγάλη αντοχή ενώ δεν θα πρέπει να ξεφτίζουν εύκολα κατά τη συνεχή χρήση τους. Σας προτείνουμε το καθημερινό πλύσιμο των πιάτων σας με τα σφουγγάρια SANITAS καθώς η ειδική σύνθεση του σπόγγου έχει τη δυνατότητα μεγάλης απορρόφησης νερού και κατ’ επέκταση τη δημιουργία περισσότερου αφρού. Όσον αφορά τις δύσκολες και επίμονες βρωμιές δεν έχετε παρά να το γυρίσετε από την άλλη, να φέρετε τα πάνω κάτω, τη γνωστή πράσινη σκληρή πλευρά και θα καθαρίσετε μια για πάντα!

Τα σφουγγάρια εκτός από την καθαριστική τους ιδιότητα μπορούν να μας βγάλουν από τη δύσκολη θέση και για πολλές άλλες χρήσεις που αφορούν το σπίτι:

ΧΡΗΣΕΙΣ
Αρωματικό για το ψυγείο Βουτήξτε το σφουγγάρι σε μαγειρική σόδα και βάλτε το στο ψυγείο. Θα απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές.


Στεγνά λαχανικά Βάλτε στον πάτο του συρταριού των λαχανικών δύο τρία σφουγγαράκια και από επάνω τα λαχανικά σας. Τα σφουγγαράκια θα ρουφήξουν την υγρασία και θα αποτρέψουν τη δημιουργία μούχλας και αποσύνθεσης.

Ανακουφιστείτε από τους πόνους Μπορείτε να έχετε πάντα ένα υγρό σφουγγάρι στο ψυγείο έτσι ώστε να το χρησιμοποιήσετε ανά πάσα ώρα και στιγμή σε κάποιο χτύπημα. Φροντίστε το σφουγγάρι να μην είναι πολύ μουσκεμένο αλλά τόσο ώστε να κρατά μια κάποια υγρασία.


Μη μένετε στα απλά, προνοήστε και καινοτομήστε με τις επιλογές σας. Το νέο επαναστατικό σφουγγάρι σε flexi σχήμα και με εργονομικό σχεδιασμό ήρθε για να διευκολύνει στη χρήση του με το κομψό κράτημά του. Αλλά και για κάθε άλλη επιφάνεια, όπως τις ευαίσθητες περιοχές του μπάνιου, σίγουρα υπάρχει ένα σφουγγαράκι κατάλληλο για τις ανάγκες σας και θα σας λύσει τα χέρια.

Πηγή: spirossoulis.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου