Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

7:14 μ.μ.


Και ποιος δεν θέλει να έχει ολόλευκες πετσέτες στο μπάνιο του, όχι μόνο για να τις βλέπει και να τις απολαμβάνει ο ίδιος αλλά και για να μην ντρέπεται να τις παρουσιάζει μπροστά στους επισκέπτες του. 

Η πολυκαιρία, όμως, και η συνεχής χρήση μπορεί να οδηγήσει σε ένα ελαφρύ κιτρίνισμα των λευκών πετσετών. Όσο και να τις πλένετε έρχεται κάποια στιγμή που η κιτρινίλα έχει εγκατασταθεί για τα καλά και δεν φεύγει με τίποτα. 

Επειδή εμάς στο thehomeissue μας αρέσει να σας προτείνουμε εύκολες λύσεις για να καθαρίζετε τα πάντα μέσα στο σπίτι σας, έτσι και σε αυτήν την περίπτωση σας έχουμε μια -σχεδόν- φυσική αλλά αποτελεσματική λύση που θα δώσει στις κιτρινισμένες πλέον πετσέτες σας την χαμένη τους λευκότητα πίσω.

Φτιάξτε ένα μείγμα ανακατεύοντας σε ένα μπολ 1/2 φλ. ξίδι και 1/4 φλ. απορρυπαντικό πλυντηρίου.

Ρίξτε το μείγμα στη θήκη απορρυπαντικού για την κύρια πλύση του πλυντηρίου σας για κάθε πετσέτα που θέλετε να επαναφέρετε. 

Βάλτε το πλυντήριο σε λειτουργία στο κρύο πρόγραμμα πλύσης και μόλις αυτό ολοκληρωθεί βγάλτε τις πετσέτες σας και απλώστε τις στην βεράντα να στεγνώσουν φυσικά. 

Μια άλλη, αρκετά πιο δραστική λύση είναι η παρακάτω την οποία καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε αν οι πετσέτες σας είναι πολύ κιτρινισμένες. 


Φτιάξτε ένα μείγμα ανακατεύοντας σε ένα μπολ 2 κ.σ. ηλιέλαιο, 2 κ.σ. χλωρίνη σε σκόνη, 1/2 κ.σ. απορρυπαντικό πλυντηρίου και όσο νερό χρειάζεται. 

Βράστε το νερό και ρίξτε μέσα το ηλιέλαιο, τη χλωρίνη και το απορρυπαντικό πλυντηρίου. 

Βάλτε σε μια λεκάνη το μείγμα και ριξτε μέσα τις πετσέτες να μουλιάσουν για κάμποσες ώρες. 

Τέλος, ξεβγάλτε στο χέρι ή ρίξτε τις στο πλυντήριο. 

Αφήστε τις να στεγνώσουν και πάλι στη βεράντα φυσικά αλλά μην κάνετε το λάθος να τις αφήσετε για πολλές ώρες κάτω από τον ήλιο. Με το που στεγνώσουν μαζέψτε τις. Διαφορετικά μπορεί να κιτρινίσουν ακόμη περισσότερο.

Πηγή: spirossoulis.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου