Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

5:38 μ.μ.

Η δυσοσμία των παπουτσιών είναι ένα πρόβλημα που λίγο πολύ όλοι μας αντιμετωπίζουμε, ενώ πολλές φορές μας φέρνει σε αμηχανία.

Οι αιτίες του προβλήματος πολλές και διάφορες.

Η εφίδρωση παίζει σημαντικό ρόλο στην κακοσμία των παπουτσιών καθώς ο ιδρώτας των ποδιών μας ποτίζει τις κάλτσες που έχει ως αποτέλεσμα να εισχωρεί και στην επένδυση των παπουτσιών. Η ανάπτυξη των βακτηρίων ευθύνεται σ' ένα μεγάλο ποσοστό για την κακοσμία. Μια ακόμα αιτία είναι η κακή ποιότητα των παπουτσιών ή των καλτσών. Συνθετικές κάλτσες και παλιά παπούτσια που δεν πλένονται ή αερίζονται συχνά ευνοούν την ανάπτυξη της κακοσμίας.


Βέβαια και γι’ αυτό υπάρχει λύση και μάλιστα σπιτική, εύκολη και οικονομική. Μπορείτε μόνοι σας να φτιάξετε μια σκόνη έτσι ώστε να απαλλαγείτε μια για πάντα από τις δυσάρεστες μυρωδιές.

Τι θα χρειαστείτε:

-Μια μικρή σακούλα νάιλον ή σακουλάκι που διατηρούμε τα τρόφιμα
-Μαγειρική σόδα
-Μπέικιν πάουντερ
-Καλαμποκάλευρο
-Αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας

Οδηγίες για να την παρασκευάσετε:

Αφού πάρετε το πλαστικό σακουλάκι προσθέστε 1/2 φλ. καλαμποκάλευρο ενώ στη συνέχεια προσθέτετε ¼ φλ. μαγειρική σόδα και μπέικιν πάουντερ και κάντε ένα καλό ανακάτεμα. Στη συνέχεια επιλέξτε ένα αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας αφήνοντας λίγο αέρα στη σακούλα. Το επόμενο στάδιο είναι να ανακινήσετε καλά τη σακούλα έτσι ώστε το αιθέριο έλαιο να αρωματίσει όλα τα υλικά. Η εφαρμογή της σκόνης στα παπούτσια είναι εξαιρετικά απλή. Παίρνετε λίγη ποσότητα και τη ρίχνετε σε κάθε παπούτσι, στη συνέχεια τινάζετε τα παπούτσια έτσι ώστε να πάει παντού.


Tips:

Το μπέικιν πάουντερ αλλά και η μαγειρική σόδα έχουν αποσμητικές ουσίες και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε διάφορα σημεία που υπάρχει κακοσμία, από το ψυγείο μέχρι την ντουλάπα σας.

Βάζετε ταλκ σε καθαρά πόδια. Η πούδρα απορροφά την υγρασία από τα πόδια σας, η οποία και ευθύνεται για ανάπτυξη μυκήτων και βακτηρίων.

Σκουπίζετε καλά τα πόδια σας μετά το μπάνιο. Στην ανάγκη μπορείτε να τα στεγνώσετε και με το σεσουάρ των μαλλιών.

Μη φοράτε μετά το μπάνιο κατευθείαν κάλτσες. Αφήστε τα πόδια να στεγνώσουν καλά και μετά φορέστε τις. Το υγρό περιβάλλον ευνοεί την ανάπτυξη μυκήτων.

Αλλάζετε συχνά κάλτσες. Μπορεί να φαίνονται καθαρές, αλλά δεν είναι, αυτό είναι σίγουρο! Τα βακτήρια είναι αόρατα!

Πηγή: spirossoulis.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου