Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

4:37 μ.μ.

Το καλοκαίρι πλησιάζει και αργά ή γρήγορα θα βρεθείτε σε κάποια παραλία να απολαμβάνετε τη θαλάσσια αύρα και τον ζεστό ήλιο. Απαραίτητο αξεσουάρ στα παραπάνω είναι, φυσικά, η πετσέτα θαλάσσης.

Αν σας αρέσουν τα DIY, τότε αυτό είναι για εσάς. Φτιάξτε μόνοι σας μια πανέμορφη πετσέτα θαλάσσης με μοτίβα – είναι εύκολο, είναι γρήγορο και είναι και ιδιαίτερα διασκεδαστικό. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μερικά βασικά υλικά και οι οδηγίες που θα διαβάσετε παρακάτω.

1η εκδοχή Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι μια λευκή πετσέτα, μαύρη βαφή (ή μαύρη πετσέτα με λευκή βαφή) για υφάσματα και ένα πλαστικό πιρούνι. Βάλτε λίγη βαφή σε ένα μικρό μπολ και βουτήξτε μέσα το πιρούνι. Στο πιρούνι πρέπει να υπάρχει αρκετή βαφή, αλλά όχι να στάζει. Έπειτα δημιουργήστε το μοτίβο πάνω στην πετσέτα σας απλά ακουμπώντας το πιρούνι. Αν νιώθετε ανασφάλεια κάντε λίγη εξάσκηση πριν ξεκινήσετε πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας. Αφού τελειώσετε αφήστε την πετσέτα να στεγνώσει καλά.


2η εκδοχή Η δεύτερη εκδοχή είναι εξίσου εύκολη, μόνο που τα μοτίβα αυτή τη φορά θα είναι μικρά τρίγωνα - ή και ότι άλλο θέλετε! Θα χρειαστείτε μία λευκή πετσέτα, μαύρη βαφή για υφάσματα, μια πατάτα και ένα μαχαίρι (χωρίς δοντάκια). Κόψτε την πατάτα στη μέση και έπειτα βγάλτε ένα μικρό κομμάτι σε σχήμα τριγώνου (ή σε άλλο σχήμα της προτίμησής σας). Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βουτήξετε τη «στάμπα» σας στη βαφή και να «σφραγίσετε» την πετσέτα για να αποτυπωθεί το μοτίβο. Αφήστε τη να στεγνώσει πλήρως και… καλά μπάνια!

Πηγή: spirossoulis.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου