Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

12:16 μ.μ.
Η συνταγή αυτή είναι πολύ εύκολη και θα συναρπάσει εσάς και τους φίλους σας, καθώς αφήνει μια βελούδινη και ευχάριστη σοκολατένια γεύση στον ουρανίσκο.








Τι θα χρειαστούμε:

Για τη ζύμη:
• 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
• 125 γρ. σε θερμοκρασία δωματίου
• 50 γρ. κακάο κοσκινισμένο
• 200 ml. νερό με διαλυμένο 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
• 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 2 αυγά
• 1 βανίλια
• 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για το γλάσο πραλίνας:
• 200 γρ πραλίνα (nutella-merenda )
• 200 γρ. βούτυρο
• 150 γρ. Ζάχαρη άχνη

Για τα καραμελωμένα φουντούκια:
•150 γρ.φουντούκια
•150 γρ. Κρυσταλλική ζάχαρη

Εκτέλλεση:

1. Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα άσπρο μείγμα σαν κρέμα.
2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα, ένα, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.
3. Μέσα σε ένα μπόλ με νερό διαλύουμε τον καφέ, έπειτα προσθέτουμε το κακάο και τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι , όσο το δυνατόν καλύτερα ώστε να διαλυθούν τα μπαλάκια και να γίνει το μείγμα ( ομοιόμορφο ). Αφού το κάνουμε το προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα της ζύμης.
χτυπάμε μέχρι να γίνει (ενιαίο).
4. Κλείνουμε το μίξερ και βάζουμε μέσα όλο το αλέυρι και χτυπάμε για 3 λεπτά ακόμα.
5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε φόρμες μικρές όπου μοιράζουμε το μείγμα με ένα κουτάλι ή ένα κορνέ. Προσοχή , δε τις γεμίζουμε μέχρι επάνω γιατί φουσκώνει το μείγμα, βάζουμε μέχρι τη μέση 6. Τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς κελσίου πάνω-κάτω αντίσταση στη πρότελευταία σκάλα του φούρνου, για 20’-25’
7. Για το γλάσο, χτυπάμε το βούτυρο και την άχνη σε θερμοκρασία δωματίο, μέχρι να γίνει ένα αφράτο και ενιαίο μείγμα.
8. Στη συνέχεια βάζουμε τη πραλίνα και χτυπάμε.
9. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για να σφίξει και όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε τα cupcake το τοποθετούμε στην επιφάνεια τους είτε με κορνέ ή με ένα κουτάλι.
10. Για τα καραμελωμένα φουντούκια, κόβουμε τα φουντούκια στη μέση και τα ψήνουμε για 8’-10’ στους 180 βαθμούς κελσίου.
11. Σε ένα τηγάνι με δυνατή φωτιά ρίχνουμε αρχικά τα πρώτα 50 γρ.ζάχαρης και μόλις αυτά λιώσουν προσθέτουμε και τα άλλα 50 γρ. μέχρι να τη βάλουμε όλη.
12. Τέλος προσθέτουμε και τα φουντούκια και ανακατεύουμε.
13. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και αδειάζουμε το μείγμα μας εκεί.Τα απλώνουμε και τ’αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν.
14. Όταν θελήσουμε να τα στολίσουμε πάνω στα cupcake μας τα σπάμε σε μικρά κομμάτια

Συμβουλές για πιο νόστιμο αποτέλεσμα.

  • Κάθε είκοσι λεπτά να ελέγχετε τα cupcake με ένα μαχαίρι , αν βγεί στεγνό τότε είναι έτοιμα, αν είναι λίγο υγρό τότε τα ψήνουμε για 5 λεπτάκια ακόμα, όχι παραπάνω.
  •  Αν δεν είστε φάν του καφέ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σκέτη πραλίνα του πάει εξίσου. 
  •  Αν βάλετε μείγμα μέχρι τη μέση θα σας βγουν γύρω στα 14-16 cupcake.
  • 0 σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου