Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

1:56 μ.μ.

Η μαγεία του χιονιού συναρπάζει μικρούς και μεγάλους, είτε το βλέπουμε από το παράθυρό μας, ή και ακόμη ονειροπολώντας βλέποντας αυτό το παιχνίδι. Όλοι μας έχουμε αγαπήσει μία γυάλινη σφαίρα με χιόνι. Πόσες ώρες δεν έχουμε περάσει κουνώντας την πάνω κάτω και ανακατεύοντας τις νιφάδες του χιονιού. Άλλες από αυτές είχαν έλατα, άλλες τάρανδους, ενώ κάποιες άλλες έκρυβαν ένα ολόκληρο χριστουγεννιάτικο χωριό μέσα τους. Πω πω τι ωραία χρόνια. Τις αφήναμε για λίγο να ηρεμήσουν και μετά πάλι ξανά.

Μήπως ήρθε η ώρα να τις πιάσετε και πάλι στα χέρια σας; Ναι μπορεί να μην είστε έξι χρονών, αλλά τα όνειρα ποτέ δε σταματούν. Οι σφαίρες αυτές είναι πραγματικά το παιχνίδι που κρατάς και ονειρεύεσαι το πιο όμορφο μέλλον. Για να δούμε, λοιπόν, πώς θα τις φτιάξετε:

Θα χρειαστείτε: Ένα βάζο, πλαστικές ή κεραμικές φιγούρες (ζωάκια, παιδάκια, σπιτάκι ή δεντράκια), κόλλα, γυαλόχαρτο, γκλίτερ και γλυκερίνη

Εκτέλεση: Τρίψτε με το γυαλόχαρτο το καπάκι μέχρι να γίνει η επιφάνεια του τραχιά και ύστερα κολλήστε τις φιγούρες που θέλετε στο εσωτερικό του. Αφήστε τις να στεγνώσουν καλά. Έπειτα, γεμίστε το βάζο σχεδόν μέχρι την κορυφή του με απεσταγμένο νερό και προσθέστε λίγο γκλίτερ και λίγη γλυκερίνη. Μη βάλετε πάρα πολύ γλυκερίνη, γιατί το γκλίτερ θα κολλήσει στον πάτο του βάζου, όταν αυτό αντιστραφεί. Τέλος, βιδώστε το καπάκι σφιχτά, προσέχοντας να μην ξεκολλήσουν οι φιγούρες.

Γυρίστε το βάζο πάνω κάτω και μόλις... χιόνισε! Δεν είναι καταπληκτικό;

Δείτε μερικές ιδέες παρακάτω!!








0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου