Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

1:30 μ.μ.

Όσες χρήσεις και να γνωρίζετε κατά πάσα πιθανότητα είναι κυρίως διατροφικές και έχουν να κάνουν με τη μαγειρική.

Προστατεύει τα κατοικίδια σας: Προσθέστε λίγο σκόρδο στην διατροφή των ζώων σας για να μένουν μακριά τους τα τσιμπούρια, ψύλλους και άλλα ζωύφια. Επίσης, μπορείτε να τρίβετε και το τρίχωμα τους με λίγο σκόρδο για να είναι ακόμα πιο ασφαλή.

Χρησιμεύει ως φυτοφάρμακο: Ανακατέψτε μερικές σκελίδες σκόρδου με εκχύλισμα πιπεριού και σαπούνι και ψεκάστε με το μείγμα τα φυτά και τα λουλούδια σας.

Θεραπεύει την ακμή: Το σκόρδο έχει αντιβιοτικές ιδιότητες και είναι αποτελεσματικό κατά της ακμής και πολλών άλλων δερματικών παθήσεων. Η λύση είναι να τρίψετε με μια σκελίδα καθαρισμένο και ωμό σκόρδο το πρόσωπό σας και ιδιαίτερα στα σημεία που υπάρχει ακμή.

Βοηθάει στο κρυολόγημα: Το σκόρδο είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά τα οποία κάνουν καλό στο ανοσοποιητικό σύστημα. Όταν κρυολογείτε μπορείτε να ρίχνετε ψιλοκομμένο ή λιωμένο σκόρδο σε βραστό νερό για λίγα λεπτά, να σουρώνετε το μείγμα και να το πίνετε.

Μπορεί να λειτουργήσει ως κόλλα: Το ζουμί από το σκόρδο έχει ιδιότητες κόλλας, αν δεν έχετε κόλλα στο σπίτι σας και παρόλα αυτά θέλετε να κολλήσετε κάτι απλά χρησιμοποιήστε το σκόρδο.


Βοηθάει στον έλεγχο του βάρους σας: Σε μελέτες που έχουν γίνει στη Κορέα έχει αποδειχτεί πως το σκόρδο είναι καλός σύμμαχος στην προσπάθεια να χάσετε μερικά κιλά. Για καλύτερα αποτελέσματα σπάστε μερικές σκελίδες σκόρδου και αφήστε τις σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά και μετά χρησιμοποιήστε τις στις συνταγές σας. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου