Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

5:00 μ.μ.
Kαι με ...δύο και ...τρία και περισσότερα, αφού είναι γεγονός ότι στα πιο πολλά σπίτια υπάρχει ...άφθονο υλικό από σεμέν - πετσετάκια της γιαγιάς ή της μαμάς, ενώ από τις σύγχρονες διακοσμητικές τάσεις όλο και περισσότερο εκλείπει η χρήση τους με την κλασσική μορφή πάνω σε τραπέζια, μπουφέδες, δίσκους κλπ.

Τρεις είναι οι βασικοί τρόποι για να αξιοποιήσετε τέτοιου είδους υφασμάτινα πετσετάκια κάθε είδους και μεγέθους σε διακοσμητικές κατασκευές - συνθέσεις:

Ράβοντας τα μεταξύ τους σε όποιον σχηματισμό σας αρέσει, θα δημιουργήσετε ράνερ, εξαιρετικά όμορφες μπορντούρες για τραπεζομάντηλα, κουρτίνες, καπέλα φωτιστικών κλπ. ή απλώς κολλώντας τα πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια θα μετατραπούν σε κάδρα, ρολόγια, πολύ όμορφες κορνίζες σε ρετρό ύφος για παλιές φωτογραφίες κλπ.
Χρησιμοποιώντας σκληρυντικό υφάσματος (κόλλα κολλαρίσματος) ή απλή κόλλα χειροτεχνίας θα κολληθούν πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια ή θα "σταθούν" πάνω σε όποιο "καλούπι" επιλέξετε (ένα μπωλ, ένα μπαλόνι κλπ.) παίρνοντας το ανάλογο σχήμα και θα μετατραπούν σε πολύ όμορφα μπωλ, διακοσμητικά βάζα, φωτιστικά, κηροπήγια κλπ. σε vintage ύφος.
Χρησιμοποιώντας τα ως στένσιλ πάνω σε κάθε είδους επιφάνεια ή πιέζοντάς τα πάνω σε κατασκευές από πηλό, γύψο κλπ. πριν στεγνώσουν, θα έχετε το χρωματικό ή ανάγλυφο αποτύπωμα του σχεδίου τους πάνω σε κάθε είδους διακοσμητικό αντικείμενο/επιφάνεια.

Εκτός από τα υφασμάτινα, στα καταστήματα με είδη κουζίνας/σπιτιού θα βρείτε πολύ μεγάλη ποικιλία σε σχέδια και μεγέθη από χάρτινα τέτοια πετσετάκια τα οποία επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παρόμοιες κατασκευές.

Με χρώματα ζαχαροπλαστικής, νερομπογιές, μπογιά σε σπρέϋ ή κόλλα στην οποία θα έχετε προσθέσει χρώμα, ανάλογα με το είδος της κατασκευής, μπορούν να βαφτούν σε όποια απόχρωση θέλετε, ενώ ανάλογα με τον χρόνο που θα τα αφήσετε μέσα σε ζεστό μαύρο τσάϊ, θα αποκτήσουν από μια ελαφρά μπεζ έως έντονα καφετί απόχρωση.

Και τα χάρτινα πετσετάκια μπορούν να βαφτούν με νερομπογιά ή εάν τα αφήσετε για μερικά λεπτά μέσα σε ένα νερό που έχετε προσθέσει χρώμα ζαχαροπλαστικής, τα βγάζετε και τα αφήνετε να στεγνώσουν εντελώς πάνω σε χαρτί κουζίνας, πριν τα επεξεργαστείτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.
Οι κατασκευές που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία με κόλλα, π.χ ένα καπέλο φωτιστικού που θα φτιάξετε απλώς ράβοντας-ενώνοντας τέτοια πετσετάκια μεταξύ τους, ένα ράνερ κλπ. φυσικά και πλένονται κανονικά σαν οποιοδήποτε ύφασμα.
Όπου χρησιμοποιήσετε επεξεργασία με κάθε είδους κόλλα, αν ολοκληρώνοντας την κατασκευή περάσετε ένα προστατευτικό σπρέϋ ή βερνίκι, η επιφάνειά τους θα μπορεί να καθαριστεί με ένα υγρό πανί, ενώ για κατασκευές που πιθανόν αργότερα θελήσετε να επαναφέρετε τα πετσετάκια στην αρχική τους μορφή θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε σκληρυντικό υφάσματος (κόλλα κολλαρίσματος), απλώς βουτώντας το αντικείμενο που έχετε κατασκευάσει για λίγη ώρα σε νερό, το ύφασμα θα επανέλθει στο αρχικό σχήμα του.







 

 

  

Πηγή: www.toftiaxa.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου