Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

10:35 π.μ.
Δοκίμασε και εσύ μερικούς έξυπνους και οικολογικούς τρόπους για να καθαρίσεις το σπίτι σου!

Δοκιμάσαμε και σου προτείνουμε 7+1 τρόπους καθαρισμού του σπιτιού αλλά και των ρούχων με οικολογική συνείδηση και πολύ οικονομικά!

1.  Καθάρισε τις επιφάνειες της κουζίνας διαλύοντας 10-15 σταγόνες περγαμόντο σε 100 ml νερού και για το μπάνιο προτίμησε κέδρο, αγριοκυπάρισσο και λεμόνι.

2.Κάνε το πάτωμα του σπιτιού σου να αστράφτει ανακατεύοντας 10-15 σταγόνες αιθέρια έλαια κέδρου, λεμονιού και λεβάντας σε 4 λίτρα νερού.

3. Στην περίπτωση που θέλεις το σπίτι σου να αποκτήσει μία υπέροχη μυρωδιά μετά το μαγείρεμα, βράσε σε λίγο νερό μερικά ξυλάκια κανέλας ή κόψε φλούδες πορτοκαλιού σε μικρά κομμάτια και βάλ'τα στον ήδη ζεστό φούρνο.

4. Αν  οι κατσαρόλες σου έχουν ασπρίσει εσωτερικά από τα άλατα, βάλε στη συσκευή σου λίγο νερό μαζί με ξίδι και αφήσε να βράσουν για λίγη ώρα.

5. Μυρίζει το ψυγείο σου; Βάλε το χρησιμοποιημένο φακελάκι από το τσάι που μόλις ήπιες σε ένα πιατάκι και τοποθέτησέ το στο ψυγείο σου. Θα απορροφήσει όλες τις δυσάρεστες μυρωδιές! Διαφορετικά, βάλε ένα μπολ με γάλα και το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το ίδιο.

6. Αφαίρεσε τους λεκέδες από λάδι που έπεσαν στα ρούχα  απλώνοντας υγρό απορρυπαντικό πιάτων και ξεπλένοντας με κρύο νερό.

7. Τρίψε με τις στυμμένες λεμονόκουπες που θα πέταγες στα σκουπίδια το νεροχύτη, το νιπτήρα καθώς και τις βρύσες σας. Ξέπλυνε με λίγο νερό και θα δείς ότι, εκτός από το εξαιρετικό άρωμα, θα φύγουν και όλα τα άλατα. 

+1  Αν δεις ότι η τουαλέτα έχει λεκέδες στον πάτο της, ρίξε λίγη χλωρίνη και άφησέ τη να δράσει όλο το βράδυ.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου