Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

5:20 μ.μ.
Φανταζόσασταν ποτέ ότι η κουζίνα σας είναι ένα δυνητικό εργαστήριο καλλυντικών προσαρμοσμένων στις ανάγκες σας; Ανοίξτε τα ντουλάπια σας, εντοπίστε τα πιο ταπεινά υλικά και φτιάξτε τις παρακάτω συνταγές απολεπιστικών που έχουν απροσδόκητα καλό αποτέλεσμα. 






Ευαίσθητη επιδερμίδα: Βρώμη και Χαμομήλι
Το χαμομήλι και η καλεντούλα έχουν καταπραϋντικές ιδιότητες και είναι τόσο απαλά, που ενδείκνυνται ακόμα και για την περιποίηση των βρεφών. Η βρώμη είναι υποαλλεργική και περιέχει αμινοξέα που βοηθούν στην ενυδάτωση και στην άμυνα του δέρματος. Τέλος, το γιαούρτι, χάρη στο γαλακτικό οξύ και το α-υδροξύ, απομακρύνει τα λευκά κύτταρα και ξεμπλοκάρει τους πόρους, χωρίς όμως να διαταράσσει το pH του δέρματος.

Τί χρειάζεστε:
  • 8 κουταλιές αποξηραμένο χαμομήλι
  • 2 κουταλιές βρώμη
  • 2 κουταλιές εκχύλισμα ή λάδι καλεντούλας
  • 2 κουταλιές γιαούρτι με πέτσα
Προετοιμασία για εφαρμογή
Εάν έχετε τάσεις ευαισθησίας αποφύγετε το τρίψιμο για να μην προκαλέσετε κάποιον ερεθισμό. Αρχικά βάλτε το χαμομήλι και τη βρώμη στο μπλέντερ, μέχρι να γίνουν πούδρα και έπειτα ανακατέψτε με τα υπόλοιπα υλικά. Απλώστε τη μάσκα για 5' στο πρόσωπο σας και αφού στεγνώσει, αφαιρέστε τη με χλιαρό νερό και ένα βαμβακερό ύφασμα. Θα παρασύρει μαζί της νεκρά κύτταρα, σκόνη και σμήγμα και το πρόσωπό σας θα λάμπει από υγεία, χωρίς ίχνος κοκκινίλας.

Κατά της Κυτταρίτιδας: Χοντρό Αλάτι και Γκρέιπφρουτ
Κάνει το δέρμα απαλό και το προετοιμάζει για να δεχτεί σε βάθος τα υπόλοιπα συστατικά. Ο λόγος για το χοντρό ιωδιούχο αλάτι. Το αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ ρυθμίζει τη λέμφο και την κατακράτηση υγρών, γι 'αυτό και είναι αποτελεσματικό στη μάχη κατά της κυτταρίτιδας και της παχυσαρκίας, ενώ το σησαμέλαιο αναζωογονεί το δέρμα. Προσέξτε όμως, μη χρησιμοποιείται το μείγμα σε ερεθισμένο δέρμα, γιατί το ιώδιο που περιέχει το αλάτι μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς.

Τί χρειάζεστε:
  • 3 χούφτες χοντρό αλάτι
  • 4 κουταλιές σησαμέλαιο
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ
Προετοιμασία για εφαρμογή
Ανακατέψτε όλα τα υλικά και απλώστε το  μείγμα σε νωπό δέρμα. Κάντε μασάζ με μεγάλες, κυκλικές κινήσεις, ξεκινώντας από τους αστραγάλους προς τους γοφούς και την κοιλιά. Επιμείνετε στα σημεία που έχουν μεγάλη ανάγκη (στο εσωτερικό των μηρών και τους γλουτούς), ενώ όπου το δέρμα είναι πιο λεπτό, όπως στην κοιλιά, οι κινήσεις σας πρέπει να είναι πιο απαλές.

Tips:
  • Η καλύτερη ώρα για απολέπιση είναι το βράδυ, πριν πέσετε για ύπνο
  • Τα scrub εφαρμόζονται πάντα σε καθαρό δέρμα
Πολύ ξηρή επιδερμίδα: Ελαιόλαδο και Λευκή Ζάχαρη
Μη ξεχνάτε ότι η ζάχαρη είναι μία από τις πηγές του γλυκολικού οξέος, ενός από τα ισχυρότερα και ταυτόχρονα μικρότερα σε μέγεθος AHAs, που διεισδύει πιο εύκολα στο δέρμα και διεγείρει τη διαδικασία της φυσικής, ήπιας απολέπισης. Η κάψουλα Βιταμίνης C, την οποία θα βρείτε στα φαρμακεία, ενισχύει τη σύνθεση του κολλαγόνου και κάνει το χρώμα του δέρματος πιο φωτεινό και ομοιόμορφο. Όσο για το πλούσιο σε βιταμίνες ελαιόλαδο, είναι γνωστό πως καταπολεμά την οξείδωση, συμβάλλει αποτελεσματικά στην αντιγήρανση και στην καταπολέμηση των ρυτίδων, ενώ διατηρεί την υγρασία του δέρματος σταθερή.

Τί χρειάζεστε:
  • 1 κουταλιά κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κάψουλα Βιταμίνης C
Προετοιμασία για εφαρμογή
Σπάστε την κάψουλα και αδειάστε το περιεχόμενο της σ' ένα μπολ. Έπειτα ανακατέψτε όλα τα υλικά ομοιόμορφα με ένα κουτάλι, βάλτε λίγη ποσότητα στην παλάμη σας και κάντε απαλό μασάζ για περίπου 1'.  Στη συνέχεια, αφήστε το για 3-4' στο πρόσωπο μέχρι να στεγνώσει. Καθώς το απολεπιστικό στεγνώνει, θα νιώσετε ένα τράβηγμα, πράγμα που σημαίνει ότι λειτουργεί και σαν μάσκα. Τέλος, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Η συνταγή αυτή μπορεί εξίσου θαυμάσια να εφαρμοστεί και στο σώμα.

Λιπαρή επιδερμίδα: Λεβάντα και Πράσινο Τσάι
Αυτό που χρειάζεστε πάνω απ' όλα είναι ήπια συστατικά που έχουν τη δυνατότητα να καθαρίζουν σε βάθος την επιδερμίδα από τη σκόνη και το σμήγμα και ταυτόχρονα να καταπολεμούν τα βακτηρίδια. Έτσι το πράσινο τσάι είναι ιδανικό γι'αυτή την περίπτωση, όπως και τα άνθη λεβάντας, τα οποία καθώς τρίβονται πάνω στην επιδερμίδα, απελευθερώνουν σταδιακά το αντισηπτικό αιθέριο έλαιο τους. Επίσης, το εξαιρετικά θρεπτικό μέλι μη το φοβηθείτε καθόλου αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα γιατί με μιλόξυδο ή χυμό λεμονιού είναι ο καλύτερος αντιβακτηριδιακός και αντιοξειδωτικός συνδυασμός που καταπολεμά τα σπυράκια.

Τί χρειάζεστε:
  • 1 κουταλιά φύλλου πράσινου τσαγιού
  • 2 κουταλιές άνθη λεβάντας
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 1 κουταλιά μηλόξυδο ή λεμόνι
Προετοιμασία για εφαρμογή
Για να μην τραυματίσουν την επιδερμίδα σας τα άνθη λεβάντας και τα φύλλα του τσαγιού, βάλτε τα πρώτα στο μπλέντερ για να γίνουν σκόνη. Μετά αναμίξετε τη μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, ώσπου το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Στη συνέχεια, απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο και το λαιμό σε παχύ στρώμα και κάντε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις και με φόρα από το κέντρο προς τους κροτάφους. Τέλος, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Το δέρμα σας θα καθαρίσει σε βάθος και ο τόνος του προσώπου σας θα γίνει λαμπερός.



Πηγή: www.vita.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου