Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

11:36 π.μ.

Το μπάνιο είναι το πιο «ευαίσθητο» δωμάτιο του σπιτιού και χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα στην καθαριότητα.
Σκοπεύετε να είστε μ’ ένα σφουγγάρι στο χέρι ή αναζητάτε αποτελεσματικές και πρακτικές λύσεις για να το πετύχετε;

Χώρος ανανέωσης και χαλάρωσης, το μπάνιο μας αποτελεί έναν από τους πιο προσωπικούς χώρους του σπιτιού μας. Ταυτόχρονα, χρειάζεται να το διατηρούμε καθαρό όχι μόνο για «διακοσμητικούς» λόγους, αλλά κυρίως γιατί θέλουμε να φροντίζουμε την υγιεινή και την υγεία όλης της οικογένειας.
Έξυπνα μυστικά για μπάνιο υγιεινό και αστραφτερό!
• Για να αστράφτουν από καθαριότητα οι μπαταρίες του νιπτήρα και του μπάνιου, χρησιμοποιούμε ειδικό τζελ καθαρισμού και τρίβουμε ελαφρά, επιμένοντας στα σημεία όπου το πρόβλημα είναι πιο έντονο. Θυμηθείτε, είναι ευκολότερο να προλαβαίνουμε το πρόβλημα, παρά να το αντιμετωπίζουμε. Συνεπώς, δεν παραλείπουμε αυτή τη μικρή κίνηση κάθε φορά που πλένουμε τα είδη υγιεινής.
• Για περισσότερη υγιεινή καθαριότητα, βγάζουμε μια φορά το μήνα τα φίλτρα της βρύσης και τα αφήνουμε για 1 – 2 ώρες σε διάλυμα ζεστού νερού με ξίδι. Τα ξεπλένουμε με νερό και είναι έτοιμα!
• Αφήνουμε πάντα τις πετσέτες να στεγνώσουν στον ήλιο και τον αέρα (ή στο καλοριφέρ το χειμώνα) μετά από κάθε χρήση. Διαφορετικά, είναι πολύ πιθανό πως επάνω τους θα αναπτυχθούν τα βακτηρίδια που λατρεύουν την υγρασία.
• Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται οι αρμοί από τα πλακάκια, που συχνά μαυρίζουν από την υγρασία. Για να τα προλάβουμε, καθαρίζουμε καλά με αδιάλυτο τζελ για το μπάνιο ή Χλωρίνη αν ήδη έχουν σχηματιστεί. Για να φτάσουμε στα δύσκολα σημεία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια παλιά οδοντόβουρτσα!
• Απολυμαίνουμε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα τα σιφόνια της τουαλέτας και του νιπτήρα ρίχνοντας το βράδυ λίγη Χλωρίνη. Το πρωί τραβάμε το καζανάκι και είμαστε σίγουροι για την υγιεινή καθαριότητα των πιο «ευαίσθητων» σημείων του μπάνιου μας.
Smart Tip! Ένα καθαρό και αστραφτερό μπάνιο, μας προκαλεί να κάνουμε μικρές διακοσμητικές παρεμβάσεις. Μικρή, αλλά εντυπωσιακή αλλαγή μπορεί να φέρει, μια διάφανη κουρτίνα μπάνιου με διάφορα μοτίβα ζωγραφισμένα επάνω της.
Δείτε μερικά εντυπωσιακά μοτίβα παρακάτω..!!












0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου