Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

2:07 μ.μ.

Η κοτόσουπα, όπως θα θυμάστε από τα παιδικά σας χρόνια, ήταν το γιατρικό της μαμάς όταν αρρωσταίναμε. Μια ζεστή σούπα δίνει στον οργανισμό όλα τα απαραίτητα υγρά για να καταπολεμήσει τους ιούς, μαλακώνει το λαιμό και καταπραΰνει το στομάχι. Ενισχύστε την φαρμακευτική δράση της κοτόσουπας προσθέτοντας στη συνταγή τζίντζερ, σκόρδο και κόκκινο πιπέρι. Το τζίντζερ συμβάλλει στη μείωση του πυρετού, ζεσταίνοντας το σώμα και αυξάνοντας την εφίδρωση. Το κόκκινο πιπέρι, πλούσια πηγή βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών, ενισχύει το ανοσοποιητικό σας. Το σκόρδο βοηθά να ανοίξουν τα ιγμόρια και περιέχει αντισηπτικά για να αναρρώσετε γρηγορότερα. Πριν χειροτερέψουν τα συμπτώματά σας και χρειαστείτε γιατρό, μαγειρέψτε τη σουπίτσα αυτή.
Τί θα χρειαστείτε στη σούπα για το κρυολόγημα:
  • 3 μπούτια κοτόπουλο
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες ή κυβάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι (πάπρικα)
  • 1 φλυτζανάκι ρύζι καρολίνα και λίγο φιδέ
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κύβο νοστιμιάς
  • περίπου 6 κούπες νερό
  • λεμόνι
  • αλάτι
Η συνταγή για τη θαυματουργή σούπα
Καψαλίζετε τα μπούτια για να απομακρυνθούν οι τριχούλες και τα πλένετε καλά. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζετε το κοτόπουλο, το νερό, τον κύβο νοστιμιάς και το λάδι. Βράζετε σε δυνατή φωτιά και αφαιρείτε τον αφρό που δημιουργείται με τρυπητή κουτάλα. Ρίχνετε τα καρότα, το σκόρδο, το τζίντζερ, την πάπρικα, το αλάτι και αφήνετε περίπου μία ώρα σε χαμηλή φωτιά. Αφαιρείτε το κοτόπουλο, το ξεκοκαλίζετε και το βάζετε ξανά στην κατσαρόλα. Συμπληρώνετε με το ρύζι και το φιδέ αφήνοντας ακόμη 15 λεπτά να βράσουν όλα μαζί. Σερβίρετε με φρεσκοστιμμένο λεμόνι ή με αυγολέμονο αν προτιμάτε. Καλή ανάρρωση!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου