Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

10:00 π.μ.

Η βότκα είναι ένα από τα αγαπημένα ποτά όλων των γυναικών, αν όχι και η top επιλογή όλων μας, η οποία υπάρχει στα περισσότερα σπίτια. Ακόμη όμως και αν δεν είναι μέσα στην λίστα με τα αγαπημένα σου ποτά και απλά στην έχει φέρει κάποιος δώρο σε μια του επίσκεψη, μπορείς να την αξιοποιήσεις με διάφορους τρόπους!

Ναι και όμως, αυτό το υπέροχο ποτό δεν είναι μόνο για να το πίνουμε όταν νιώθουμε ότι χρειαζόμαστε λίγο αλκοόλ, αλλά έχει πολλές εναλλακτικές χρήσεις. Αρκεί μόνο να σου πω ότι μπορεί να σε βοηθήσει και με τις δουλειές στο σπίτι.

Δεν το περίμενες, έτσι; Στην λίστα που ακολουθεί μπορείς να βρεις όλα αυτές αυτές τις έξυπνες ιδέες για να την χρησιμοποιήσεις!


1. Κράτα όμορφα και “ζωντανά” τα λουλούδια σου, βάζοντας μια μικρή ποσότητα βότκας και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη μέσα στο βάζο. 

2. Αν ψάχνεις τρόπο για να διατηρήσεις το έντονο μαύρο χρώμα στα ρούχα σου, πλύντα στο χέρι προσθέτοντας μέσα στο νερό ένα με δύο σφηνάκια βότκας, ή εναλλακτικά ψέκασε τα ρούχα με βότκα και βάλτα στο πλυντήριο. 

3. Ψέκασε τα γυαλιά σου με ένα διάλυμα το οποίο θα περιέχει ίση ποσότητα νερού και βότκας και έπειτα σκούπισε τα με ένα πανάκι. Οι φακοί τους θα γυαλίζουν όπως και την πρώτη μέρα. 

4. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και με τα γυαλιά, μπορείς να καθαρίσεις τα τζάμια σου, αλλά και την επιφάνεια της κουζίνας σου.

5. Σου τελείωσε το στοματικό διάλυμα και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Μπορείς να φτιάξεις το δικό σου στοματικό διάλυμα χρησιμοποιώντας μια κούπα Vodka με 9 κουταλιές της σούπας κανέλα. Μόνο που για να δράσει αυτό το διάλυμα θα πρέπει να το έχεις φτιάξει 2 εβδομάδες πιο πριν και να το έχεις στο ψυγείο σου. 

6. Αν έχεις ακουμπήσει δηλητηριώδη κισσό για να μην ψάξεις αλοιφή και να προλάβεις και την γρήγορη επίδραση του στο δέρμα σου, μπορείς να βάλεις μια μικρή ποσότητα βότκας στο σημείο που ήρθε σε επαφή με το φυτό. 

7. Φτιάξε το δικό σου σπρέι για τα έντομα και κυρίως τα κουνούπια, βάζοντας μέσα σε ένα μπουκαλάκι ίσες ποσότητες από μηλόξυδο, βότκα και νερό και έπειτα να ψεκαστείς. Αν θέλεις να έχει και ευχάριστο άρωμα μπορείς να προσθέσεις κάποιο αιθέριο έλαιο.

8. Βγάλε ανώδυνα το τραυμαπλάστ, βρέχοντας ένα βαμβάκι με αυτό το θαυματουργό ποτό και στην συνέχεια τρίψε ελαφρά από πάνω το τσιρότο.

9. Χάρισε γυαλάδα στα μαλλιά σου προσθέτοντας μέσα στο σαμπουάν σου ένα σφηνάκι βότκας.

10. Θέλεις να διώξεις τις μυρωδιές από τα παπούτσια σου; Ψέκασε τα με ένα διάλυμα νερού και βότκας.

11. Μαύρισαν τα ασημένια σου κοσμήματα και δεν ξέρεις πως να τα καθαρίσεις; Βύθισε τα μέσα σε ένα μπολάκι με το αγαπημένο μας ρώσικο ποτό για 10 με 15 λεπτά και μετά σκούπισε τα με ένα καθαρό πανάκι ή τρίψτα με μια παλιά οδοντόβουρτσα.

12. Καθάρισε την μούχλα χωρίς χημικά καθαριστικά, ψεκάζοντας την με Vodka και αφήνοντας την να δράσει για 10 λεπτά. Έπειτα, τρίψε την επιφάνεια με μια οδοντόβουρτσα και σκούπισε την.

13. Η Vodka είναι ένας φυσικός εχθρός των βακτηριδίων, οπότε χρησιμοποίησε την ως απολυμαντικό χεριών για εσένα και τα παιδιά σου.

14. Χρησιμοποιώντας την επίσης μπορείς να απαλύνεις τον πόνο από το τσίμπημα της μέδουσας.

15. Απομάκρυνε τις ανεπιθύμητες οσμές από τα ρούχα σου ψεκάζοντας τα με μια μικρή ποσότητα βότκας. Μετά στέγνωσε τα καλά ώστε να φύγει και η μυρωδιά της μαζί με τα βακτήρια.

Πηγή: www.ediva.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου