Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

10:00 π.μ.


Το λεμόνι εκτός από τα θετικά αποτελέσματα που έχει στο σώμα μας, είναι πολύ δραστικό και όσον αφορά τις δουλειές του σπιτιού.

Υπάρχουν αρκετά tips καθαριότητας για τα οποία δεν χρειάζεσαι κάποιο ισχυρό καθαριστικό που κυκλοφορεί στην αγορά, αλλά υλικά που χρησιμοποιείς καθημερινά στην μαγειρική σου. Ένα από αυτά είναι φυσικά και το λεμόνι.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως το έχουμε με την κουζίνα, πως μπορεί να μας βοηθήσει λοιπόν το λεμόνι;

Τον νεροχύτη
Δυστυχώς ένας νεροχύτης μπορεί να είναι και το πιο βρώμικο πράγμα μέσα σε ένα σπίτι, λόγω των υπολειμμάτων από τα φαγητά που πέφτουν μέσα.
Μπορείς όμως να τον καθαρίσεις αποτελεσματικά χρησιμοποιώντας λίγη μαγειρική σόδα ώστε να τον τρίψεις. Μόλις τελειώσεις και στεγνώσει πάρε μισό λεμόνι και συνέχισε να τον τρίβεις πιέζοντας το και χρησιμοποιώντας και τις δύο του πλευρές.
Αν υπάρχει όμως και κάποιο σημάδι από σκουριά, μπορείς να δοκιμάσεις να το τρίψεις με αλάτι και λεμόνι.

Το ξύλο κοπής

Όσο για το ξύλο κοπής μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μείγμα από αλάτι και λεμόνι ώστε να το τρίψεις και μετά να βάλεις λίγο λάδι σε μια χαρτοπετσέτα και να το αλείψεις επάνω του.
Επίσης για να αφαιρέσετε λεκέδες από τρόφιμα που τυχόν να υπάρχουν επάνω στο ξύλο κοπής, μπορείς να στύψεις μισό λεμόνι και να το αφήσεις για λίγα λεπτά, έπειτα απλά ξέπλυνε το.

Τον φούρνο μικροκυμάτων

Για τον φούρνο μικροκυμάτων θα πρέπει να γεμίσεις ένα μπολ με νερό μέχρι την μέση και να προσθέσεις μερικές κουταλιές λευκό και ένα λεμόνι κομμένο στην μέση.
Στη συνέχεια, άναψε τον φούρνο για 5 λεπτά και άφησε μέσα το μπολ. Τώρα το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις ένα πανάκι και να σκουπίσεις μέσα το φουρνάκι.

Τα μάτια της κουζίνας

Αυτός ο τρόπος είναι κυρίως για τις κεραμικές εστίες, αλλά και για τις μεταλλικές επιφάνειες που λερώνουν πολύ εύκολα.
Μπορείς λοιπόν να κάνεις ένα μείγμα από χυμό λεμονιού, νερό αλλά και μαγειρική σόδα και να το απλώσεις επάνω στην κουζίνα και στους λεκέδες. Έπειτα, άφησε το μείγμα να δράσει για περίπου 20 λεπτά και τρίψε την επιφάνεια όπως θα έκανες με ένα άλλο καθαριστικό και τέλος ξέπλυνε την.

Τα χάλκινα αντικείμενα και σκεύη

Τέλος, για να καθαρίσεις τα χάλκινα σκεύη σου ώστε να τους χαρίσεις και πάλι την λάμψη που είχαν παλιά, θα πρέπει να κόψεις ένα λεμόνι και απλά να τρίψεις με αυτό όλη την επιφάνεια.

Έπειτα, ξέπλυνε τα και αν χρειαστεί επανέλαβε και πάλι την διαδικασία.

Πηγή: www.ediva.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου