Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

10:00 π.μ.
Ωραία τα σκυλάκια, ακόμα καλύτερα τα κουταβάκια, αλλά το πώς θα τα βγάλεις πέρα μαζί τους το γνωρίζεις;


Καταρχάς δεν είναι εύκολο πράγμα να μεγαλώσεις ένα κουτάβι, όσο κι αν το βλέπεις σαν παιχνιδάκι. Τα σκυλιά χρειάζονται ουσιαστική φροντίδα και αγάπη. 

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Το κουτάβι είναι σαν παιδί. Είσαι έτοιμη να μεγαλώσεις ένα μικρό παιδάκι; Δεν είναι το ίδιο, φυσικά και έχει μεγαλύτερη ευθύνη το παιδί, αλλά κατά 70% χρειάζονται την ίδια προσοχή από σένα. 

Πρέπει λοιπόν να έχεις τον χρόνο και την διάθεση να μεγαλώσεις αυτό το σκυλάκι και όχι να λείπεις όλη μέρα και να περιμένεις να μεγαλώσει σωστά από μόνο του. Άρα το δεύτερο ερώτημα είναι αν έχεις χρόνο γι αυτό. 

Τα σκυλιά δεν είναι μόνο χάδια και παιχνίδια για μια ώρα, χρειάζονται φροντίδα όπως χρειάζεσαι και εσύ. Φαγητό, νερό, μπάνιο και βόλτα. 

Αν έχεις απαντήσει στα πιο πάνω ερωτήματα και ακόμα θέλεις να πάρεις κουταβάκι τότε μπράβο σου, καλά θα κάνεις. Όμως πρώτα πρέπει να γνωρίζεις τα πάντα γύρω από τον σκύλο - κουτάβι και το πώς να τον φροντίζεις: 

Θα τα ''κάνει'' παντού 

Και θα πάρει καιρό να μάθει, θα τα κάνει στο πάτωμα, κάτω απ το τραπεζάκι, πίσω από τις κουρτίνες, μπορεί να φτάσει και μέχρι τον καναπέ. Θα χρειαστεί λοιπόν να αγοράσεις πάνες για τους πρώτους μήνες και να του μαθαίνεις σιγά σιγά πως πρέπει να τα κάνει εκεί. Μετά όμως θα πρέπει να τον τρέχεις από πίσω με την πάνα στους δρόμους για να μάθει πως πρέπει να τα κάνει έξω, όπως έμαθε και ο bonno της Νίκης. Μην αγχώνεσαι θα μάθεις και συ. 

Και όταν σου κάνει φατσούλες και χαδάκια επειδή του θυμώνεις, μην λυγίσεις.

Τρώει τα πάντα από παντού
Ότιδήποτε μικρό αφήσεις, στο πάτωμα θα το αρπάξει και θα το καταπιεί χωρίς δεύτερη σκέψη, γιατί δεν γνωρίζει, είναι μωρό. Έτσι προσοχή από χαρτάκια, ξυλάκια, πλαστικά, αποφάγια που θα σου πέσουν κάτω και ότιδηποτε δεν κάνει να φάει.

Σωστές Τροφές

Δεν πρέπει να τρώει βλακείες! Πρέπει να το μάθεις να τρώει από την τροφή σκύλου και όχι από τον λίγο κιμά που σου έχει μείνει από τα γεμιστά και ούτε από τους ξηρούς καρπούς που έτρωγες το βράδυ, πίνοντας μπύρα. Δεν θέλω να σε τρομάξω αλλά εκτός του ότι μετά θα μαγειρεύεις εις διπλούν, για αρχή μπορεί και να τα κάνει εμετό ή να τα βγάζει από αλλού. Προσοχή.

Πρέπει να ξέρεις την ράτσα του και τα κουσούρια αυτής

Αν για παράδειγμα πάρεις jack russel ή mini pinscher with poodle, πρέπει να ξέρεις πως έχεις να κάνεις με τρελοκομείο - durαcell . Αν τώρα θέλεις να πάρεις bulldog, σαν τον bonno της Νίκης, καλά θα κάνεις γιατί περνάει απαρατήρητος. Σου δίνουμε λοιπόν τις 10 καλύτερες ράτσες σκύλου για μια γυναίκα.

Θέλει χρήματα για να το φροντίσεις

Το σκυλάκι θέλει φαγητό, κανένα μπισκοτάκι, εμβόλια, γιατρούς, μαλακό κρεβατάκι, πάνες, μπολ και παιχνιδάκια. Σίγουρα για αρχή αυτά θέλει, αργότερα θα θέλει το βασικό, που είναι το φαγητό. Έχεις λοιπόν τα χρήματα να το συντηρείς;

Θέλει εκπαίδευση και παιχνίδια

Αυτό είναι ναι μεν το εύκολο και διασκεδαστικό μέρος αλλά ταυτόχρονα και κουραστικό. Το να ακούει στην διαταγή ''δώσε μου το χέρι σου'', δεν είναι απλή υπόθεση και θέλει επιμονή. 

Τις πρώτες μέρες πρέπει να είσαι συνέχεια μαζί του 

Τουλάχιστον 15 μέρες πρέπει να τις περάσεις μαζί του συνέχεια. Είναι ότι καλύτερο και ότι πιο σωστό για να εκπαιδεύσεις και να φροντίσεις σωστά ένα σκυλάκι. 

Θέλει βόλτες 

Δεν μπορείς να το έχεις κλειδωμένο το κακόμοιρο μέσα σε ένα σπίτι. Πρέπει τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα να το πας μια βόλτα στην γειτονιά ή στο πάρκο. 

Χρειάζεται εμβόλια και κτηνίατρο 

Και για το καλό του ίδιου και για το δικό σου. Δεν πρέπει να πεις δεν έχω χρήματα να τον πάω κτηνίατρο, αλλά θα πάρω σκυλάκι. Λάθος. Οπωσδήποτε χρειάζεται τον δικό του γιατρό και τα απαραίτητα εμβόλια. 

Θέλει παιχνιδάκια, αλλά καλό θα είναι αυτά να μην είναι τα παπούτσια σου 

Προσοχή και φρόντιζε να απομακρύνεις τα αγαπημένα σου παπούτσια, ρούχα, καλλυντικά. Καλύτερα να φροντίσεις να του αγοράσεις δικά του και να τον κάνεις να τα αγαπήσει αυτά.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου