Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016

2:56 μ.μ.
Η κουζίνα δεν είναι απλώς ο χώρος στον οποίο μαγειρεύουμε. Στην ουσία είναι η καρδιά του σπιτιού, μιας και όλη η οικογένεια περνάει πολλές ώρες καθημερινά εκεί, αλλά πολλές φορές και οι φίλες μας, όταν μας επισκέπτονται για το πρωινό μας καφεδάκι.

Αν λοιπόν τώρα που χειμώνιασε σκέφτεσαι να ανακαινίσεις ή να διακοσμήσεις την κουζίνα σου, φρόντισε να την κάνεις πιο ιδιαίτερη, χρησιμοποιώντας μερικά έξυπνα tips τα οποία θα κάνουν την διακόσμηση της πιο εύκολη και ταυτόχρονα τόσο εντυπωσιακή. Στην λίστα που ακολουθεί, μπορείς να βρεις τις 8 καλύτερες ιδέες για το σπίτι, που σίγουρα θα κερδίσουν όλους σου τους καλεσμένους!

Χρησιμοποίησε ουδέτερα χρώματα


Τα ουδέτερα χρώματα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι το μπεζ, το γκρι, το εκρού, αλλά και το κρεμ. Αυτά τα χρώματα είναι ιδανικά, λόγω του ότι δεν σε δεσμεύουν ως προς το τι χρώμα θα είναι τα ντουλάπια και τα διακοσμητικά σου στοιχεία, ενώ επίσης δίνουν μια πιο κομψή και φινετσάτη όψη στον χώρο, κάνοντας τον να δείχνει πιο φωτεινός και μεγάλος.

Παίξε με το μαύρο και το άσπρο χρώμα


Αν το προσέξεις, όταν βλέπεις σε κάποιο περιοδικό μια κουζίνα η οποία σου μοιάζει σαν να ανήκει σε κάποιο πλούσιο σπίτι, συνήθως το χρώμα της είναι ασπρόμαυρο. Οπότε αν θέλεις να δώσεις έναν πιο “κλασάτο” αέρα στον χώρο παίξε με αυτά τα δύο χρώματα, τόσο στα αντικείμενα όπως τις καρέκλες και τα χαλάκια, όσο και στους τοίχους και γενικότερα τα έπιπλα.

Μη γεμίζεις τον χώρο με έπιπλα


Αν το συγκεκριμένο δωμάτιο είναι μικρό, το μόνο που δεν πρέπει να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις σκούρα χρώματα, αλλά και να το παραφορτώσεις με έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα. Και εδώ τα ουδέτερα χρώματα είναι η καλύτερη επιλογή, ενώ καλό θα ήταν να βάλεις και αρκετό κίτρινο για να φωτίσει το δωμάτιο και να δείχνει μεγαλύτερο.

Χρησιμοποίησε ΕΝΑ έντονο χρώμα


Αν το στυλ της διακόσμησης που προτιμάς είναι το μοντέρνο, τότε σίγουρα θα σκέφτεσαι να βάλεις πιο έντονες αποχρώσεις. Για να μην δείχνει όμως υπερβολικό και για να έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, επέλεξε μόνο ένα έντονο χρώμα για τα έπιπλα σου και παίξε με αυτό και στα διάφορα διακοσμητικά ή ακόμη και τις πετσέτες σου.

Βάλε αυτοκόλλητα τοίχου


Αν δεν θέλεις να το παρακάνεις με τα αυτοκόλλητα για να φροντίσεις και τους τοίχους σου, μπορείς να βρεις μερικά διακριτικά αυτοκόλλητα όπως απλές ζιγκ ζαγκ γραμμές και να τα κολλήσεις στα πλακάκια της κουζίνας σου, ώστε όταν θα αποφασίσεις να τα αφαιρέσεις να μην φθαρεί το χρώμα του τοίχου.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου