Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016

3:16 μ.μ.

Το να έχεις ένα μεγάλο σαλόνι, έχει τα θετικά και τα αρνητικά του. Μπορεί να σου προσφέρει πολύ χώρο για να κινηθείς και να μπορείς να δεχθείς τους καλεσμένους σου, αλλά σε δυσκολεύει αρκετά στην διακόσμηση, μιας και δεν ξέρεις τι να βάλεις και που.

Ωστόσο, υπάρχει και το πλεονέκτημα του χώρου, καθώς έχεις περισσότερες επιλογές για το που να τοποθετήσεις τα έπιπλα και τα διακοσμητικά σου αντικείμενα. Το κλειδί όμως είναι να το κάνεις λειτουργικό και ειδικά αν έχεις και ένα τζάκι μέσα σε αυτό, μπορείς να δώσεις εκεί όλη σου την προσοχή, χρησιμοποιώντας μερικά εύκολα tips διακόσμησης!

Μην έχεις έπιπλα κοντά στις πόρτες


Το ιδανικό πριν ξεκινήσεις να γεμίζεις το δωμάτιο, είναι να κάνεις ένα σχέδιο με το που θα μπορούσαν να μπούνε τα έπιπλα σου, ώστε να μην εμποδίζουν την είσοδο και την έξοδο σου από τον συγκεκριμένο χώρο.

Πολλές φορές, για να καταφέρουμε να τα βολέψουμε όλα, καταλήγουμε να αφήνουμε για παράδειγμα, τον καναπέ να προεξέχει μπροστά σε κάποια πόρτα, η ακόμη και να βάζουμε διακοσμητικά δαπέδου ακριβώς δίπλα στις πόρτες, κάνοντας δύσκολο το πέρασμα. Φρόντισε λοιπόν, να υπάρχει αρκετός χώρος για να κινηθούν οι καλεσμένοι σου.

Εστίασε στο τζάκι


Όταν το τζάκι δεν βρίσκεται σε κάποια γωνία, μία πολύ καλή επιλογή είναι να τοποθετήσεις τον καναπέ σου ακριβώς απέναντι του και από έναν γωνιακό σε κάθε πλευρά, ώστε να δημιουργήσεις ένα ένα ημικύκλιο “U”.

Όσο για το κέντρο, βάλε ένα μακρόστενο ή κυκλικό τραπεζάκι του καφέ και δύο πολυθρόνες δίπλα στο τζάκι με ένα μικρό τραπεζάκι, για όσους θέλουν να απολαμβάνουν την ζεστασιά από κοντά.

Βάλε την τηλεόραση στο κατάλληλο σημείο


Η τηλεόραση είναι απαραίτητη για το σαλόνι, αρκεί βέβαια να βολεύει ώστε να μπορούν να βλέπουν όλοι. Μια επιλογή που έχεις είναι να βάλεις μια επίπεδη τηλεόραση πάνω από το τζάκι σου, πράγμα που μπορεί να σε δυσκολέψει αν το τζάκι σου είναι πέτρινο, αλλά πάντα μπορείς να πάρεις την βοήθεια ενός ειδικού.

Μια δεύτερη και πιο εύκολη πρόταση είναι να την τοποθετήσεις σε μια γωνία κατά μήκος του ίδιου τοίχου, ώστε να είναι και πάλι απέναντι από τους καναπέδες.

Επέλεξε τα σωστά χρώματα


Όταν έχεις να ασχοληθείς με την διακόσμηση ενός τόσο μεγάλου δωματίου, θα πρέπει τα χρώματα που θα επιλέξεις να είναι ζεστά, όπως κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο ή σκούρα όπως καφέ, μαύρο, γκρι, μπορντό και σκούρο μπλε, για να καταφέρεις να το κάνεις να δείχνει πιο μικρό και ζεστό, χωρίς να χρειάζεται να το γεμίσεις με πράγματα.

Επιπλέον μπορείς να ενισχύσεις την θερμότητα που θα εκπέμπει, βάζοντας φώτα και σποτάκια με κίτρινο χρώμα.

Ολοκλήρωσε με διακοσμητικά αντικείμενα


Τα φυτά εσωτερικού χώρου κάνουν ένα δωμάτιο πιο ευχάριστο και τι καλύτερο από το να τα έχεις στο σαλόνι σου. Μπορείς είτε να τοποθετήσεις κάποιο ψηλό φυτό σε μία γωνία, είτε να επιλέξεις πιο μικρά για να στολίσεις την περιοχή δίπλα από το τζάκι σου.

Εξίσου σημαντικά όμως με τα έπιπλα είναι και τα ριχτάρια, τα μαξιλάρια και τα χαλιά, τα οποία θα πρέπει να είναι σε παρόμοιες χρωματικές αποχρώσεις με τους καναπέδες σου.

Πηγή: www.ediva.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου