Τρίτη 13 Μαΐου 2014

3:35 μ.μ.
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας, η οποία δημοσιεύτηκε στο Plos ONE, τα σπίτια που διαθέτουν σκύλο έχουν άλλες μικροσκοπικές μορφές ζωής από εκέινα που δεν έχουν κάποιο κατοικίδιο.






Οι επιστήμονες πήραν δείγμα μικροοργανισμών από 1.300 σπίτια στις Η.Π.Α με ή χωρίς σκύλο. Τα δείγματα αυτά τα πήρανε από τις εξής επιφάνειες:

1. οθόνη τηλεόρασης 
2. πάγκος κουζίνας
3. ψυγείο
4. κάθισμα τουαλέτας 
5. ξύλο κοπής 
6. μαξιλαροθήκη
7.χερούλι εξώπορτας
8. περίγραμμα εσωτερικής πόρτας
9. περίγραμμα εξώπορτας

Αυτό που βρήκαν οι επιστήμονες ήταν περισσότερους από 7.726 διαφορετικούς τύπους βακτηρίων, τους πιο πολλούς από αυτούς βρίσκονταν σε κατοικίες που είχαν σκύλο, καθώς και στις περιοχές που ακουμπάμε το φαγητό μας και στις περιοχές εκείνες που υπάρχει πολύ σκόνη.

Οι γυναίκες που ζουν στο σπίτι με σκύλο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, είναι λιγότερο πιθανό να γεννήσουν το παιδί με αλλεργίες. Ο λόγος είναι ότι η μητέρα και το παιδί έχουν εξοικειωθεί με τα μικρόβια αυτά.

Μια πιο παλαιά έρευνα που είχε γίνει από Φιλανδούς επιστήμονες, είχε δείξει ότι τα μωρά που μεγαλώνουν με κατοικίδια και ιδιαίτερα με σκυλιά, είναι πολύ πιο σπάνιο να εμφανίσουν κρυολογήματα ή κάποια λοίμωξη του αναπνευστικού κατά την παιδική ηλικία.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου