Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

5:33 μ.μ.
Το καλοκαίρι πλησιάζει και αρχίζουμε να επιθυμούμε γλυκά που είναι πιο ελαφριά και δροσερά.

Βρήκαμε για εσάς την πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή που θα λατρέψουν οι φίλοι και η οικογένεια σας.










Υλικά που θα χρειαστείτε για τη βάση:
  • 250 γραμμάρια μπισκότα τύπου digestive
  • 3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη λιωμένη 
Για την κρέμα:
  • 600 γραμμάρια τυρί κρέμα (3 συσκευασίες Φιλαδέλφεια)
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Για την επικάλυψη του γλυκού:
Τοποθετήστε μια μαρμελάδα της επιλογής σας.

Εκτέλεση:

1. Για να φτιάξετε τη βάση, τοποθετείτε στο multi τα μπισκότα και τα τρίβετε. Στη συνέχεια τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Έπειτα σε ένα μπρίκι λιώνετε τη μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά. Προσέξτε να μη σας καεί.
Μόλις λιώσετε τη μαργαρίνη τη βάζετε στο μπολ και ανακατεύετε απαλά. Στη συνέχεια παίρνετε το μείγμα και το απλώνετε με τη βοήθεια ενός κουταλιού σε ένα ταψάκι γύρω στα 26 εκατοστά.
Η βάση του γλυκού σας είναι έτοιμη.

2. Συνεχίζουμε με την παρασκευή της κρέμας. 
Σε ένα μπολάκι αδειάζετε το τυρί κρέμα και το χτυπάτε με το μίξερ. Στη συνέχεια ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη και μετά την κρέμα γάλακτος σταδιακά. Συνεχίζετε να χτυπάτε το μείγμα σε μεσαία ταχύτητα ρίχνοντας την κρέμα γάλακτος σταδιακά μέχρι να τελειώσει.
Η κρέμα χρειάζεται περίπου 5 λεπτά χτύπημα.  Η κρέμα σας είναι έτοιμη να την απλώσετε επάνω στη βάση σας. 

3.Αφού έχετε κάνει τα παραπάνω βήματα τοποθετείτε το γλυκό σας στο ψυγείο χωρίς όμως να βάλετε από πάνω τη μαρμελάδα.

4. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει στο ψυγείο και στη συνέχεια μόλις είναι να το σερβίρετε βάζετε από πάνω τη μαρμελάδα της επιλογής σας.

Καλή απόλαυση!




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου