Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

4:51 μ.μ.

Η καθημερινή σωματική άσκηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε σώμα και πνεύμα σε διαύγεια και εγρήγορση αντίστοιχα.
Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να πηγαίνετε στο γυμναστήριο. Αρκούν μερικές απλές ασκήσεις ακόμα και στο σπίτι για να έχετε τα ευεργετικά αποτελέσματα της γυμναστικής σε σώμα και ψυχή.
Και αν ο χρόνος είναι κάτι που δεν σας περισσεύει μέσα στην ημέρα, η ειδική εμπειρογνώμονας Keli Roberts, προτείνει το ακόλουθο πρόγραμμα διάρκειας 1'.
Άσκηση 1η: Push-ups "σανίδα"
101workout1
Σκοπός είναι να πραγματοποιείτε όλες τις κινήσεις χωρίς καμία ενδιάμεση διακοπή. Οι αρχάριοι μπορεί να χρειαστούν 2-3 λεπτά για να κάνουν όλες τις ασκήσεις.
Στην πρώτη άσκηση, από όρθια στάση χαμηλώστε απότομα και σταθείτε με τα πόδια λυγισμένα και τα γόνατα λίγο πιο έξω από τους αγκώνες σας, καθώς οι παλάμες σας αγγίζουν το έδαφος.
Αμέσως μετά κάντε εκτίναξη των ποδιών προς τα πίσω και μείνετε σε απόλυτα ίσια στάση σώματος και με τα χέρια τεντωμένα. Μετρήστε μέχρι το 8 χωρίς να κουνηθείτε.
Αμέσως μετά κάντε 2 επαναλήψεις push-ups, με το σώμα πάντα σε ίσια θέση και στο τέλος της 2ης επανάληψης, μείνετε όσο πιο χαμηλά στο έδαφος μπορείτε, χωρίς να το αγγίξετε με το στήθος σας για άλλα 8 δευτερόλεπτα.
Επαναλάβετε την άσκηση 4 φορές.
Άσκηση 2: Σούπερμαν
102workout2
Ξαπλώστε μπρούμυτα με τα χέρια και τα πόδια σας τεντωμένα και όσο πιο ψηλά από το έδαφος μπορείτε. Κρατήστε αυτήν τη στάση για 10''.
Άσκηση 3: Ποδηλατικοί κοιλιακοί
103workout3
Ξαπλώστε ανάσκελα με τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι, τα πόδια στον αέρα και τα γόνατά σας σε γωνία 90 μοιρών. Ανασηκώστε το κεφάλι σας με τα χέρια και ταυτόχρονα κάντε "ποδήλατο" με τα πόδια σας περιστρέφοντας τον κορμό σας προς το γόνατο που λυγίζει σε κάθε "πεταλιά". Κάντε 10 επαναλήψεις.
Αυτό το πρόγραμμα ασκήσεων σας εγγυάται να γυμνάσετε όλες τις βασικές μυικές ομάδες σε υψηλή ένταση για μικρό χρονικό διάστημα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου