Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

2:34 μ.μ.

Όλοι μας σε διάφορες περιόδους της ζωής μας βιώνουμε έντονο στρες για πολλούς λόγους. Αλλά πως μπορούμε να το αποβάλλουμε;


Είτε το παθαίνουμε τακτικά, είτε είναι καθημερινό φαινόμενο στη ζωή μας, θα πρέπει να το απομακρύνουμε γιατί έχει πολλές αρνητικές συνέπειες στην υγεία αλλά και στην καθημερινότητα μας.

Ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος να αντιμετωπίσετε το άγχος είναι οι ασκήσεις χαλάρωσης μέσω ελεγχόμενων αναπνοών. Καθίστε ή ξαπλώστε όπου εσείς νιώθετε άνετα και ξεκινήστε αργές εισπνοές και εκπνοές, με τη δική σας περιοδικότητα για να αισθάνεσαι χαλαρή.

Όταν εκπνέετε βεβαιωθείτε να βγάζετε όλο τον αέρα από μέσα σας και ότι νιώθετε τις αναπνοές χαμηλά στη κοιλιά σας. Δώστε όλη την προσοχή σας στον αέρα που εισπνέετε και εκπνέετε και μην αφήσετε καμία άλλη σκέψη να σας απασχολήσει.

Προσπαθήστε να νιώθετε μόνο τις αναπνοές και επικεντρωθείτε στο σώμα σας και την χαλάρωση του. Αφού καταφέρετε να ελέγχετε τις σκέψεις σας, τότε μπορείς να εξασκηθείτε στο να φέρνετε στο νου σας θετικές εικόνες ή σκέψεις οι οποίες θα σας ηρεμούν και θα σας βοηθούν να έχετε θετική διάθεση.

Μπορείτε να κάνετε αυτή την άσκηση, ιδανικά το πρωί, για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με καθαρό μυαλό, ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή μέσα στη μέρα μπορείτε.

Αν νιώσετε έντονο στρες και είστε στη δουλειά ή κάπου που δεν έχετε τη δυνατότητα να κάνετε την άσκηση, κλείστε τα μάτια (ή και όχι) και πάρτε βαθιές αναπνοές από τη μύτη εκπνέοντας από όπου θέλετε για 1 λεπτό. Θα σας χαλαρώσει και θα σας επαναφέρει στην πραγματικότητα με πιο ήρεμη ματιά.

Μην απογοητευτείτε αν προσπαθήσετε για πρώτη φορά και δεν καταφέρετε να χαλαρώσετε όσο περιμένατε. Είναι μια άσκηση που θέλει λίγη εξάσκηση μέχρι να μπορέσετε να ελέγχετε τις σκέψεις σας.

Keep calm and carry on..

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου