Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

2:23 μ.μ.

Tο 90 % του συνόλου της επικοινωνίας είναι μη λεκτική . Η γλώσσα του σώματος και οι εκφράσεις του προσώπου μιλούν πολύ πιο δυνατά από τα λόγια μας. Ας δούμε λοιπόν τι μπορούμε να μάθουμε για κάποιον παρατηρώντας κινήσεις του.






Γνωρίζετε ότι ...

  • Οι άνθρωποι παράγουν μέχρι 700.000 διαφορετικά σήματα .
  • Το ανθρώπινο πρόσωπο παράγει πάνω από 250.000 εκφράσεις.
  • Υπάρχουν περίπου 5.000 διαφορετικές χειρονομίες .
  • Και 1.000 διαφορετικές στάσεις σώματος.


Διαβάζοντας τα σημάδια:


1. Βούρτσισμα μαλλιών από το πρόσωπο
Είναι μια κίνηση που εστιάζει στα θηλυκά σας στοιχεία (πρόσωπο και λαιμό) και δείχνει τη διάθεση σας για φλερτ.

2. Χαμόγελο
Το μόνο αληθινό χαμόγελο είναι εκείνο στο οποίο συμμετέχουν και οι μύες των ματιών. Άτομα που χαμογελούν πάνω από 5 δευτερόλεπτα, μόνο με τα χείλη, μπορεί να προσποιούνται.

3. Ανοιγόκλεισμα ματιών
Η κανονική συχνότητα που ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας είναι 5 με 8 φορές το λεπτό. Κάτω από πίεση όμως ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας πολύ πιο συχνά. Αν θέλετε να δείτε αν κάποιος είναι στρεσαρισμένος ή χαλαρός, απλά κοιτάξτε τον στα μάτια.

4. Δάγκωμα χειλιών


Εάν κάποιος δαγκώνει, πιπιλίζει ή γλείφει τα χείλη του, τότε νιώθει ότι είναι υπό πίεση ή σε μια δύσκολη κατάσταση και προσπαθεί να παρηγορήσει ή να ηρεμήσει τον εαυτό του.

5.Ξύσιμο μύτης
Όταν ένα άτομο έχει πει ψέματα είναι συχνό να ακολουθήσει από μια έκρηξη αδρεναλίνης στο σώμα του . Αυτό προκαλεί τριχοειδή αγγεία να εκτείνονται, πυροδοτώντας τον κνησμό της μύτης.

6.Κούνημα κεφαλιού
Ένα νεύμα στον ομιλητής θα τον κάνει να αισθανθεί το ενδιαφέρον σας, και αυτό μπορεί να επιμηκύνει την κουβέντα σας. Όταν όμως θέλεις να ξεφύγεις από μια συζήτηση, μην κάνεις νεύμα πάνω από μια φορά, γιατί μπορεί να δόσεις τη λάθος εντύπωση ότι ενδιαφέρεσαι για την κουβέντα.


7.Κλείνοντας τα μάτια
Αν κάποιος τρίβει, σκεπάζει ή κλείνει τα μάτια του για περισσότερο από ένα ανοιγόκλεισμα ματιών, τότε προσπαθεί να απωθήσει κάποια λεκτική ή οπτική πληροφορία. Είναι ένας μηχανισμός επιβίωσης για την πρόληψη του εγκεφάλου από την επεξεργασία κάποιας ανεπιθύμητης ή απειλητικής πληροφορίας.

8.Κατέβασμα βλέμματος
Αυτή η χειρονομία είναι μια ασυνείδητη προσπάθεια για να προτρέψουμε κάποιον να μας στηρίξει. Είναι η αγαπημένη τακτική των μικρών παιδιών. Αν κάποιος το κάνει σε σας, μάλλον ψάχνει για τη συμπάθεια σας.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου