Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

10:57 π.μ.

Και ενώ είχες υπολογίσει με ακρίβεια τι χρειάζεσαι και πόσα θα ξοδέψεις, το καλάθι σου παραγεμίζει και το πορτοφόλι σου αδειάζει. Εμείς θα σου επισημάνουμε τους λόγους που συμβαίνει αυτό και εσύ το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τα παρακάτω tip για να βάλεις ένα στοπ στην καταναλωτική σου μανία!
  • Η εντυπωσιακή είσοδος του σούπερ μάρκετ.
Δεν είναι τυχαίο πως κάθε σούπερ μάρκετ τοποθετεί το φούρνο ή τα λουλούδια κοντά στη πόρτα της εισόδου. Τα αρώματα και τα χρώματα σε κάνουν αμέσως να αισθάνεσαι καλύτερα, ωστόσο πριν αγοράσεις κρουασάν να ξέρεις πως πρόκειται για ένα άκρως παροδικό συναίσθημα. 
  • Τα μεγάλα καρότσια
Μην τρέξεις να αρπάξεις το πρώτο καρότσι που θα βρεθεί μπροστά σου. Καλύτερα να επιλέξεις ένα συνοικιακό σούπερ μάρκετ να κάνεις τις αγορές σου κρατώντας ένα μικρό καλάθι.
  • Ο διάδρομος με τα βασικά προϊόντα
Λέγοντας βασικά εννοούμε τα προϊόντα τα οποία ήρθατε να αγοράσετε σύμφωνα με το αρχικό πλάνο. Δεν είναι τυχαίο που βρίσκονται πάντα σχεδόν στη μέση του καταστήματος και πρώτα κάνεις μια βόλτα στους διαδρόμους με τις σοκολάτες και τα τσιπς. 
  • Η στρατηγική των ραφιών
Τα πιο ακριβά  προϊόντα βρίσκονται στο σημείο που θα πέσει πρώτα το μάτι σου. Όμως αν ψάξεις καλύτερα προς τα κάτω, θα βρεις αυτό που ζητάς και στοιχηματίζουμε πως θα είναι σε καλύτερη τιμή. 
  • Τα κεράσματα στο σούπερ μάρκετ
Δεν πρόκειται ακριβώς για κεράσματα, αλλά για άμεση διαφήμιση των προϊόντων σε κάθε γωνιά του σούπερ μάρκετ. Αν δε θες να υποκύψεις στον πειρασμό και να φύγεις με προϊόντα που δεν έγραφε η λίστα σου, πήγαινε φαγωμένος. 
  • Οι "προσφορές"
Συχνά οι προσφορές σε κάποια προτεινόμενα προϊόντα που ισχυρίζονται τα καταστήματα είναι πλασματικές. Σε κάθε περίπτωση, να ελέγχεις την αρχική τιμή ανά κιλό για να έχεις πλήρη εικόνα. 
  • Παρορμητικές αγορές στο ταμείο
Όχι, δε χρειάζεσαι τις τσίχλες που ζαχαρώνεις όσο περιμένεις στην ουρά να πληρώσεις. Απλώς βαριέσαι.
  • Τα εκπτωτικά κουπόνια 
Πρόκειται συχνά για μια παγίδα ώστε να αγοράσεις περισσότερα από αυτά που θες. Το νου σου! 
Πηγή: http://www.mamapeinao.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου