Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

3:00 μ.μ.



Η μηλόπιτα είναι ένα από τα αγαπημένα επιδόρπια του φθινοπώρου. Από το κλασικό βαθύ πιάτο, μέχρι την προσθήκη μούρων, καραμέλας ως γαρνιτούρα, μέχρι ακόμα και σοκολάτας, έχουμε δει πολλές παραλλαγές μηλόπιτας.

Αλλά κανένας τρόπος δεν είναι τόσο αξιολάτρευτος όπως αυτός - μια μηλόπιτα, ψημένη πάνω σε ένα μήλο! Παρακάτω θα βρείτε την συνταγή!



Μόλις 4 Συστατικά!
Αυτή η ατομική λιχουδιά δεν είναι μόνο ότι πιο αξιολάτρευτο θα δείτε αυτό το φθινόπωρο, αλλά επίσης είναι και εξαιρετικά εύκολο να το φτιάξετε. 

Βρήκα την ιδέα για αυτές τις μηλόπιτες στο Tablespoon.com. Με έναν σύντομο κατάλογο συστατικών αλλά και με τις οδηγίες της συνταγής, δεν υπήρχε λόγος να μην το δοκιμάσω!


Πως να φτιάξετε τη μηλόπιτα,ψημένη πάνω στο μήλο.
Αυτές οι πίτες μοιάζουν πραγματικά, με ένα επιδόρπιο που θα ήταν περίπλοκο και χρονοβόρο για να το φτιάξει κάποιος μόνος του, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. 
Εδώ είναι όλα όσα χρειάζεστε.
  • Ένα μήλο
  • Κονσέρβες με γέμιση μήλου
  • Κανέλα
  • Έτοιμη κρούστα πίτας.
Οδηγίες

Ξεκινώντας, πρέπει πρώτα να τεμαχίσουμε την κορυφή του κάθε μήλου και να σκάψουμε το εσωτερικό του (Διαπίστωσα ότι ένα μαχαιράκι και ένα κουτάλι λειτουργεί πολύ καλά για αυτό το βήμα). Ανακατέψτε την γέμιση μήλου μαζί με λίγη κανέλα, και μετά με ένα κουτάλι, γεμίστε την τρύπα στο μήλο.

Κόψτε την ξεπαγωμένη πλέον κρούστα πίτας σε λεπτές λωρίδες και δημιουργήστε ένα πλέγμα, πάνω από κάθε μήλο, στη συνέχεια κόψτε την επιπλέον ζύμη.

Ψήστε το για περίπου 25 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου και έτοιμο, έχετε μόλις δημιουργήσει για τον εαυτό σας και την οικογένεια σας, μια όμορφη και νόστιμη ατομική μηλόπιτα. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε σαντιγί καθώς και παγωτό βανίλια για επιπλέον απόλαυση.

Και φυσικά, αν έχετε το χρόνο θα μπορούσατε επίσης να φτιάξετε την δική σας κρούστα πίτας καθώς και την γέμιση μήλου για μια ακόμη καλύτερη γεύση! 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου