Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

11:58 π.μ.
Αυτές οι σοκολατένιες τηγανίτες είναι τέλειες για ένα special πρωινό το σαββατοκύριακο σας.Αν και μοιάζουν περισσότερο με επιδόρπιο παρά με πρωινό, μιας που είναι γεμιστές με κομματάκια σοκολάτας από πάνω! Αν η πολύ σοκολάτα για εσάς είναι υπερβολική, τότε αφήστε έξω την σάλτσα σοκολάτας και σερβίρετε τες με μούρα και γιαούρτι, ώστε να γίνουν και πιο υγιεινές.. 


Για το δελεαστικό αποτέλεσμα που απεικονίζεται παραπάνω, βάλτε την μια τηγανίτα πάνω στην άλλη και καλύψτε την κορυφή πλήρως με σάλτσα σοκολάτας έτσι ώστε να αρχίζει να στάζει αργά προς τα κάτω.


Στην συνέχεια, ρίξτε στην κορυφή λίγα επιπλέον κομματάκια σοκολάτας και καλή σας όρεξη!


Τηγανίτες με διπλή σοκολάτα:
Μερίδες 10 - 12

1 1/3 φλιτζάνι αλεύρι κάθε χρήσης
3 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
2 κουταλιές του γλυκού μπέηκιν-πάουντερ 
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 1/4 φλιτζάνι γάλα
1 αυγό
1/2 φλιτζάνι γεμάτο με μικροσκοπικά ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας
Άχνη για πασπάλισμα

Για τη σάλτσα σοκολάτας:
3/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
1 φλιτζάνι γεμάτο με μικροσκοπικά ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας

Εκτέλεση:
  1. Σε ένα μέτριο μπολ χτυπήστε ελαφρά τα ξηρά συστατικά μαζί. Προσθέστε στην συνέχεια τα υγρά συστατικά και χτυπήστε τα ελαφρά μέχρι να συνδυαστούν. Η ζύμη στην αρχή θα είναι άμορφη. Ρίξτε μέσα τα κομματάκια σοκολάτας.
  2. Βάλτε ένα ταψί σε μέτρια φωτιά και απλώστε πάνω στην επιφάνεια του λίγο βούτυρο.
  3. Χρησιμοποήστε ένα κύπελλο ή ένα φλιτζάνι ώστε να μετρήσετε τις τηγανίτες και να έχουν ακριβώς το ίδιο μέγεθος. Αφήστε της τηγανίτες πάνω στο ταψί μέχρι να βγάλουν φυσαλίδες στην κορυφή και στην συνέχεια γυρίστε τες από την άλλη και αφήστε τες ακόμα ένα λεπτό. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη.
  4. Σερβίρετε της τηγανίτες ενώ είναι ακόμα ζεστές, με άχνη από πάνω.
  5. Για να φτιάξετε τη σάλτσα σοκολάτας, θερμάνετε τη κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να φτάσει ακριβώς τα πρόθυρα του βρασμού, ενώ ανακατεύετε συχνά Στην συνέχεια, βάλτε τα κομματάκια σοκολάτας σε ένα μπολ, και ρίξτε την κρέμα από πάνω. Αφήστε το για ένα λεπτό, και στην συνέχεια ανακατέψτε το μίγμα μέχρι να συνδυαστεί εντελώς. Ρίξτε τη σάλτσα σοκολάτας πάνω στις τηγανίτες. (*Σημείωση: Μπορείτε αν θέλετε, να φτιάξετε την σάλτσα σοκολάτας πρώτα, έτσι ώστε να πυκνώσει λίγο παραπάνω, ενώ προετοιμάζετε της τηγανίτες)


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου