Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

11:28 π.μ.

Η οδοντόκρεμα σας τελείωσε και τα πάντα είναι κλειστά; Φτιάξτε τη δική σας σπιτική οδοντόκρεμα χρησιμοποιώντας υλικά που θα βρείτε στο σπίτι!
Αρχικά, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το πιο εξοπλισμένο εργαστήριο του σπιτιού σας, την κουζίνα, και να ψάξετε στα ντουλάπια του για να βρείτε μαγειρική σόδα. Στη συνέχεια, ρίξτε 1 κ.γ. σόδας σε λίγο νερό και ανακατέψτε ελαφρά έτσι ώστε να δημιουργήσετε έναν πολτό. Αυτός ο πολτός είναι η νέα σας οδοντόκρεμα! Με ένα κουτάλι, μεταφέρετε μια μικρή ποσότητα του πολτού πάνω στην οδοντόβουρτσά σας και πλύνετε τα δόντια σας. Τέλος, μην ξεχάσετε να ξεπλύνετε καλά. Επειδή μπορεί να μη βρείτε τη γεύση της μαγειρικής σόδας εξίσου δελεαστική με τη γεύση της μέντας που έχει η συνηθισμένη σας οδοντόκρεμα, σας έχουμε (καλά) νέα που θα σας πείσουν να κάνετε μια δοκιμή: η μαγειρική σόδα δρα και σαν λευκαντική ουσία. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι τα δόντια σας θα γίνουν πιο αστραφτερά από την πρώτη χρήση.
Ξεμείνατε κι από μαγειρική σόδα; Κανένα πρόβλημα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλάτι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο για να φτιάξετε τη δική σας οδοντόκρεμα. Μάλιστα, το διαλυμένο σε νερό αλάτι ενδυναμώνει τα ούλα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου