Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

5:10 μ.μ.

Μην σπας το κεφάλι σου... Υπάρχει και ο εύκολος τρόπος για να φτιάξεις τη διάθεσή σου. 

 Πόσο απλή μπορείς να κάνεις τη ζωή σου; Κοιτάζοντας τον ουρανό, χαρίζοντας στον εαυτό σου δέκα λεπτά διαλογισμού ή ακόμα και λίγα λεπτά απόλυτης ησυχίας. Ναι, αυτή την ησυχία που ψάχνεις για να χαλαρώσεις το πνεύμα σου και να αδειάσεις το κεφάλι σου, μπορείς πλέον να την αποκτήσεις. Είναι τόσο απλός ο τρόπος που θα εκπλαγείς γιατί τόσο καιρό δεν το έχεις δοκιμάσει. Να λοιπόν 5 απλοί καθημερινοί τρόποι που μπορούν να σε βοηθήσουν να διατηρήσεις την ισορροπία μέσα σου.

 1. Χάρισε στον εαυτό σου λίγη ησυχία 

Η σιωπή σημαίνει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς ανθρώπους. Οι πρωινές ώρες, ένα ήρεμο τοπίο, η στιγμή που βγάζεις το κλειδί από το αυτοκίνητό σου αλλά και ένα τακτοποιημένο δωμάτιο είναι μερικά μέρη όπου μπορείς να απολαύσεις κάποιες στιγμές σιωπής τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Αξίζει και το αξίζεις.

 2. Κάνε ένα πράγμα τη φορά 

Οση πεποίθηση κι αν έχεις να ξέρεις ότι μόνο το 2,5% περίπου των ανθρώπων, έχουν τη δυνατότητα να εστιάσουν αποτελεσματικά σε περισσότερες από μία δουλειά την ίδια στιγμή. Αυτό σημαίνει πως το 97,5% δυσκολεύεται να κάνει πολλά πράγματα μαζί. Δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να κάνει ένα μικρό διάλειμμα για να μπορέσει να επικεντρωθεί σε αυτά που έχουν σημασία.

 3. Μην προσπαθείς τόσο σκληρά 

 Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν μια εκπληκτική πρόταση, αλλά ένα από τα πράγματα που μαθαίνουμε μέσα από το διαλογισμό είναι ότι αναγκάζοντας το μυαλό να προσπαθήσει σκληρά να κάνει κάνει συχνά είναι αντιπαραγωγικό. Προσπάθησε αλλά με έναν διαφορετικό τρόπο πιο ήρεμο. Σκέψου έναν αθλητή ή έναν καλλιτέχνη που σου αρέσει. Δεν είναι πιο εύκολο; Είναι το επίπεδο της χαλάρωσης που ψάχνεις.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου