Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

4:49 μ.μ.
Μπορεί οι διατροφολόγοι να συνιστούν να πετάξουμε τη ζάχαρη στα σκουπίδια, ωστόσο πριν το κάνετε διαβάστε παρακάτω. Μπορεί τη ζάχαρη που όντως πρέπει να αφαιρέσετε από τη διατροφή σας να την χρησιμοποιήσετε κάπου αλλού μέσα στο σπίτι; Που; Για δείτε!
Διατηρεί τα λουλούδια φρέσκα για περισσότερο καιρό Αν έχετε στο σπίτι σας κομμένα λουλούδια και θέλετε να τα διατηρήσετε για περισσότερο καιρό, τότε βάλτε σε ένα βάζο 3 κ.γ. ζάχαρη, 2 κ.γ. ξύδι και χλιαρό νερό. Βάλτε τα λουλούδια μέσα και θα μείνουν ζωντανά για πολύ μεγαλύτερο διάστημα. 
Επουλώνει τις πληγές Βάλτε λίγη ζάχαρη πάνω σε πληγές ή κοψίματα και αμέσως θα προστατευτείτε από βακτήρια ή μόλυνση.
Διατηρεί το κραγιόν για περισσότερη ώρα Αν θέλετε να κρατήσετε το κραγιόν σας για περισσότερη ώρα τότε βάλτε λίγη ζάχαρη στα χείλη σας αφού πρώτα βάλετε κραγιόν. Περιμένετε λίγη ώρα και μετά γλείψτε τη ζάχαρη. Με αυτό το τρικ η ζάχαρη απορροφάει την υγρασία από τα χείλη και το κραγιόν διατηρείται καλύτερα.
Καθαρίζει τους λεκέδες από γρασίδι Φτιάξτε μία πάστα χρησιμοποιώντας ζάχαρη και ζεστό νερό. Απλώστε την πάστα στον λεκέ και αφήστε την για 1-2 ώρες. Στη συνέχεια πλύντε κανονικά το ρούχο και θα δείτε πως ο λεκές θα φύγει.
Ανακουφίζει από το κάψιμο Αν καήκατε από κάποιο ζεστό φαγητό ή ρόφημα, βάλτε λίγη ζάχαρη πάνω στο κάψιμο και αμέσως θα νιώσετε ανακούφιση.
Παγιδεύει τις μύγες και τις σφήκες Βράστε λίγο νερό μαζί με την διπλάσια ποσότητα σε ζάχαρη. Μόλις το μείγμα πάρει βράση αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια βάλτε το σε ένα άδειο βαζάκι. Τοποθετήστε το σε κάποιο σημείο του σπιτιού που έχετε πρόβλημα με έντομα και θα παρατηρήσετε πως μετά από κάποια ώρα όλα τα έντομα θα έχουν παγιδευτεί μέσα στο βαζάκι.
Διατηρεί το ψωμί και τα γλυκά φρέσκα Βάλτε μερικούς κύβους ζάχαρης μέσα στο τάπερ που φυλάτε το ψωμί ή το κέικ σας. Θα δείτε πως θα διατηρηθούν φρέσκα για περισσότερο καιρό.
Βγάζει το γράσο και τη βρωμιά από τα χέρια  Ανακατέψτε ζάχαρη με ελαιόλαδο και καθαρίστε βρωμιές και γράσο από τα χέρια σας.
Διώχνει τις κατσαρίδες Ανακατέψτε 2 κ.σ. ζάχαρη με 2 κ.σ. μαγειρική σόδα και ρίξτε το μείγμα στα σημεία του σπιτιού από τα οποία περνάνε κατσαρίδες (κυρίως τουαλέτες και κουζίνα). Μέσα σε λίγη ώρα οι κατσαρίδες θα έχουν φύγει. Επαναλάβετε για λίγες μέρες μέχρι να μην μείνει κανένα έντομο.
Είναι ένα πολύ καλό απολεπιστικό Φτιάξτε ένα μείγμα από ζάχαρη και λάδι και τρίψτε με αυτό το σώμα σας στα σημεία που χρειάζονται απολέπιση. Το δέρμα σας θα είναι απαλό και λαμπερό για ώρες.
Μπορεί να γίνει ένα πολύ καλό σιρόπι για κοκτέιλς Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι 1 φλ. ζάχαρη και 1 φλ. νερό. Βράστε τα μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και αποθηκεύστε το στο ψυγείο σε ένα βαζάκι.
Σκοτώνει τα βακτήρια Έρευνες έχουν δείξει πως αν ρίξετε λίγη ζάχαρη πάνω στο στρώμα του κρεβατιού, θα σκοτώσει τα μικρόβια.
Ζωντανεύει τον κήπο σας Αν έχετε παρατηρήσει μία πτώση στα φυτά του κήπου σας, τότε μάλλον ευθύνεται ένας τύπος σκουληκιών. Για να τα αποδυναμώσετε ρίξτε λίγη ζάχαρη στο χώμα.
Σταματάει τη μούχλα στα τυριά Αν θέλετε να μην μουχλιάσουν τα τυριά σας βάλτε μέσα στο τάπερ ή τα σακουλάκια που τα φυλάτε έναν κύβο ζάχαρης.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου