Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

2:05 μ.μ.


Είναι πραγματικά σπάνιες οι περιπτώσεις σπιτιών που διακοσμήθηκαν με αυθεντικό στιλ και μοναδικά αντικείμενα. Οι περισσότεροι φτιάχνουμε τους χώρους μας με βάση τις τάσεις, το προσωπικό μας γούστο και τις απαραίτητες επεμβάσεις κολλητών, μαμάδων, θείων και λοιπών συγγενών. Α ναι, και στην εξίσωση μπαίνει και το budget που διαθέτουμε. Ορίστε μερικές συμβουλές που θα σας δώσουν νέες ιδέες για να δοκιμάσετε στον χώρο σας.
Εξωστρέφεια Απελευθερώστε τα αντικείμενα που αγαπάτε (βιβλία ή συλλογές) από τις κλειστοφοβικές βιβλιοθήκες. Τα ανοιχτά ράφια σας βοηθούν να τα επιδεικνύετε αλλά και να ανανεώνετε την εικόνα του χώρου σας όσο συχνά θέλετε. Πώς; Πολύ απλά αλλάζοντας τη σειρά των αντικειμένων που θα φιλοξενούνται επάνω στα ράφια με αφορμή τις εποχικές αλλαγές. Επίσης, όποτε κάνετε κέφι μπορείτε να φέρετε ξανά στο προσκήνιο ένα αγαπημένο αντικείμενο.
Γρήγορο Tip Οι κλασικές διαστάσεις και τα ουδέτερα χρώματα (λευκό, μαύρο, το φυσικό χρώμα του ξύλου) είναι ιδανικές επιλογές γιατί δεν επιβάλλονται στον χώρο.
                                                              Τα ανοιχτά ράφια σας βοηθούν να ανανεώνετε τη                                                                  διακόσμηση του χώρου όποτε θέλετε, αλλάζοντας ή                                                              μετακινώντας απλώς μερικά αντικείμενα.
Διακόσμηση με θέμα Μη φοβάστε, τα «μπερδέματα» δεν είναι πάντα για κακό. Αν σας αρέσει να συμμετέχουν στη διακόσμηση τα ενδιαφέροντά σας, όπως π.χ. η φωτογραφία, το ψάρεμα, η κηπουρική, αλλά δεν ξέρετε πώς να τα συνδυάσετε, υπάρχει τρόπος. Υιοθετήστε μικρά εκλεπτυσμένα αντικείμενα που δίνουν το στίγμα του χόμπι σας. Ετσι, ένα vide-poche (κεραμικό ή πορσελάνινο πιάτο) για τα κλειδιά σας με ζωγραφισμένο στη βάση του έναν αστερία θυμίζει διακριτικά τη θάλασσα χωρίς να φέρνει τρικυμία στο σαλόνι. Ενα μικρό παλιό μπαουλάκι (καλά διατηρημένο) στη θέση ενός side table με μια όμορφη λάμπα επάνω του εμπνέει όσους αγαπούν τα ταξίδια. Ενας τοίχος βαμμένος πράσινος (ή βεραμάν) φέρνει τη φρεσκάδα της φύσης στο καθιστικό χωρίς να χρειάζονται επιπλέον πληροφορίες.
Simple & clean Λευκοί τοίχοι και απλές καθαρές γραμμές στα έπιπλα είναι η βασική «ραχοκοκαλιά» για ένα καθιστικό με zen χαρακτήρα. Τα χαμηλά έπιπλα επιτείνουν το χαλαρό ύφος της σύνθεσης, ενώ λεπτομέρειες σε φωτεινό πράσινο ή πορτοκαλί κάνουν εντονότερη την αντίθεση με το λευκό προβάλλοντας καλύτερα την καθαρότητα του χώρου.
Mix ‘n’ match Για να έχει επιτυχία αυτό το εγχείρημα -ας είμαστε ειλικρινείς- χρειάζεται πολλή τύχη, μεγάλη επιμονή ή γνώσεις επαγγελματία. Ωστόσο, μερικές συμβουλές μπορεί να σας βοηθήσουν να ταλαιπωρηθείτε λιγότερο. Συνδυάστε το τραπέζι και τις καρέκλες από διαφορετικά υλικά αλλά με διαχρονικό design με ένα φωτιστικό από ξύλα της θάλασσας. Ετσι, και διατηρείτε τις καθαρές γραμμές του χώρου και το δωμάτιο δείχνει ζεστό και φιλόξενο.
Προσοχή: Αναμείξτε το στιλ των επίπλων αλλά φροντίστε να υπάρχει ένα κοινό στοιχείο που να τα συνδέει, πχ. το χρώμα των ξύλων.
                                        Συνδυάστε ψυχρά υλικά, όπως είναι το μέταλλο, με φυσικά υλικά, όπως είναι εδώ το φωτιστικό από ξύλα θαλάσσης.
Πάνε πακέτο Ενοποιήστε οπτικά δύο χώρους συνδυάζοντας την χρωματική παλέτα τους. Ετσι, τα βασικά χρώματα του ενός γίνονται συμπληρωματικά στο άλλο και το αντίστροφο.
Μεγάλες προσδοκίες Ξεκινήστε με ό,τι μπορείτε να αγοράσετε αλλά να θυμάστε ότι αξίζει να βάλετε στόχους για κάποια κομμάτια που θα αναδείξουν το γούστο σας και θα κάνουν τη διαφορά μέσα στον χώρο σας – ένα όμορφο φωτιστικό, έναν καθρέφτη κλπ.
Είσαι ό,τι δείχνεις
 Φυσικά υλικά, όπως βαμβάκι και λινό, αποπνέουν φρεσκάδα και φωνάζουν «καλοκαίρι» από μακριά. Το φθινόπωρο αλλάξτε τα με πιο σκούρα χρώματα και ζεστές υφές (κασμίρι) προετοιμάζοντας τον χώρο για τον χειμώνα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου