Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

11:21 π.μ.

Ζούμε σε μία εποχή που το στρες είναι έντονο, το άγχος μεγάλο και οι σκέψεις δεν αφήνουν το μυαλό μας σε ησυχία. Μπορείτε να καταπολεμήσετε ένα μέρος όλης αυτής της ανησυχίας δημιουργώντας ένα σπίτι χωρίς άγχος που θα εκπέμπει ηρεμία, αισιοδοξία και θετική ενέργεια. Ορίστε πως θα το καταφέρετε.
Όλα τα δωμάτια είναι σημαντικά
Αν έχετε και εσείς κάποια δωμάτια τα οποία δεν έχετε προλάβει να διακοσμήσετε όπως θέλετε και πιάνετε τον εαυτό σας να κλείνει τις πόρτες τους κάθε φορά που έχετε καλεσμένους, τότε αυτά τα δωμάτια σας δημιουργούν έξτρα άγχος. Μπορεί να μην το καταλαβαίνετε εκείνη τη στιγμή, αλλά όταν κάποιοι χώροι του σπιτιού δεν καλύπτουν την αισθητική σας, σας δημιουργούν ένα άσχημο συναίσθημα που δεν μπορείτε πάντα να καταλάβετε από πού προέρχεται. Δώστε βάση σε όλα τα δωμάτια διακοσμώντας το καθένα όπως ακριβώς θέλετε. 
                                                 Βάλτε το κάθε τι στη θέση του πριν πάτε για ύπνο, ώστε να                                                      ξυπνήσετε σε έναν τακτοποιημένο χώρο.

Αντιμετωπίστε την ακαταστασία
Πώς νοιώθετε όταν κάθε φορά που βιάζεστε να φύγετε δεν μπορείτε να βρείτε τα κλειδιά σας, τα γυαλιά ηλίου ή το κινητό σας; Αυτό το αγχωμένο ψάξιμο πραγμάτων την τελευταία στιγμή, δημιουργεί στρες και άσχημα συναισθήματα.Οργανωθείτε καλύτερα ώστε να μην έχετε τέτοια προβλήματα. Βάλτε ένα όμορφο μπολ δίπλα στην πόρτα και πετάξτε εκεί τα κλειδιά με το που μπαίνετε στο σπίτι. Οργανώστε την ντουλάπα και τα συρτάρια σας για να ξέρετε πού βρίσκεται το κάθε πράγμα.
Επιλέξτε τα σωστά χρώματα 
Τα χρώματα επηρεάζουν σημαντικά την ψυχολογία μας. Έρευνες έχουν δείξει ότι ένα χρώμα μπορεί να αλλάξει τη θερμοκρασία του σώματος αλλά και τη διάθεση. Μπορεί να επηρρεάσει τη διάθεσή σας και να αυξήσει ή να μειώσει την ενέργειά σας. Παρατηρήστε τον εαυτό σας πώς αντιδρά σε κάποια χρώματα και με βάση αυτό το κριτήριο επιλέξτε αυτά που νοιώθετε πως σας ηρεμούν και σας κάνουν να αισθάνεστε πιο όμορφα.
                                                      Εμπλουτίστε τον χώρο σας με φυτά για να του δώσετε                                                            οξυγόνο και ζωντάνια.
Διώξτε τις κακές αναμνήσεις
Σίγουρα έχετε στο σπίτι σας αναμνηστικά, δώρα φίλων, αλλά και έπιπλα που σας θυμίζουν τα παλιά. Αν οι αναμνήσεις που έχετε από συγκεκριμένα αντικείμενα δεν είναι θετικές, τότε αυτές μπαίνουν στο υποσυνείδητό σας και σας ρίχνουν ψυχολογικά. Διώξτε οτιδήποτε σας θυμίζει περιόδους που θέλετε να ξεχάσετε.
Ενισχύστε τις θετικές αναμνήσεις
Όπως υπάρχουν αντικείμενα που μας θυμίζουν άσχημες καταστάσεις και μας «ρίχνουν» ψυχολογικά, υπάρχουν και άλλα που μας κάνουν να χαμογελάμε και να νοιώθουμε υπέροχα. Βάλτε αυτά τα αντικείμενα σε εμφανή σημεία και ανακαλύψτε και άλλα που ενδεχομένως έχετε κρύψει σε ντουλάπια ή στην αποθήκη σας.
Βρείτε το σλόγκαν σας
Όλοι έχουμε στο μυαλό μας κάποιες φράσεις που μας δίνουν ενέργεια και μας κινητοποιούν να κάνουμε πράγματα. Ακόμα και αν δεν έχετε κάποιο σλόγκαν υπ’ όψιν, κάντε μια μικρή έρευνα και βρείτε μια φράση ή λέξη που σας εκφράζει και σας ωθεί να ζείτε πιο υγιή ζωή. Φτιάξτε ένα διακοσμητικό ή έναν πίνακα χρησιμοποιώντας αυτό το σλόγκαν και βάλτε το σε ένα σημείο για να το βλέπετε κάθε μέρα. Μια καλή θέση είναι στο υπνοδωμάτιο και σε τέτοιο σημείο ώστε να το βλέπετε κάθε πρωί που ξυπνάτε αλλά και πριν κοιμηθείτε το βράδυ.
Φέρτε τη φύση στο σπίτι σας
Όλοι μας είμαστε συνδεδεμένοι με τη φύση από τη στιγμή που γεννιόμαστε. Η φύση υπάρχει μέσα μας και μας ηρεμεί γι’ αυτό καλό είναι να την βάλουμε και στο σπίτι μας. Προσθέστε μερικά φυτά, λουλούδια και γλάστρες αλλά και άλλα διακοσμητικά που έχουν ως βάση το ξύλο ή το νερό (όπως είναι τα συντριβάνια, που κάνουν και καλό φενγκ σούι).
Φτιάξτε τον αέρα που αναπνέετε μέσα στο σπίτι
Βάλτε φυτά για να οξυγονώσετε τον αέρα του σπιτιού σας και φροντίστε να ανοίγετε τα παράθυρα καθημερινά για να μπαίνει καθαρός αέρας. Θυμηθείτε κάθε πρωί να παίρνετε μερικές βαθιές ανάσες από το ανοιχτό παράθυρο, πριν ξεκινήσετε τη μέρα σας.
Φτιάξτε αγαπημένες γωνιές διασκέδασης 
Αν διασκεδάζετε παίζοντας επιτραπέζια, τότε φτιάξτε σε ένα σημείο του σπιτιού έναν χώρο όπου θα βάλετε τα επιτραπέζιά σας. Αν σας αρέσει το διάβασμα τότε φτιάξτε μία ωραία βιβλιοθήκη προσθέτοντας μία άνετη πολυθρόνα που θα την χρησιμοποιείτε μόνο για διάβασμα. Βρείτε τι σας αρέσει να κάνετε για να χαλαρώσετε ή να διασκεδάσετε και φτιάξτε τους ανάλογους χώρους.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου