Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015

11:48 π.μ.

Δείτε πώς να εκμεταλλευτείτε τις φάσεις της σελήνης για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα από τα λουλούδια και τις γλάστρες σας.
H σελήνη, ανάλογα με τη φάση που βρίσκεται, δηλαδή όταν αυξάνεται ή μειώνεται το φως που εκπέμπει, επιδρά και στα φυτά. Δηλαδή, όπως ακριβώς δημιουργεί τις παλίρροιες στους ωκεανούς, με τον ίδιο τρόπο έλκει και τις μικρότερες ποσότητες νερού, αναγκάζοντας την υγρασία να ανέβει κοντύτερα στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια που η σελήνη είναι στη γέμιση ή τραβώντας τις ρίζες προς τα κάτω όταν η σελήνη βρίσκεται στη χάση.
Γενικά η καλύτερη στιγμή για φύτεμα είναι λίγο πριν τη νέα σελήνη και κατά τη διάρκεια της φάσης της γέμισης. Η περίοδος της χάσης είναι καλή για να καθαρίσετε τον κήπο από τα ζιζάνια ή τα νεκρά φυτά, να σκαλίσετε τα παρτέρια, να κλαδέψετε, να κάνετε κομπόστ και γενικά να αραιώσετε τη βλάστηση που περισσεύει. Ωστόσο, μερικά φυτά είναι καλύτερα να τα ξεκινάτε κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων φάσεων της σελήνης.
Για παράδειγμα, όταν έχουμε νέα σελήνη είναι ιδανικό να φυτέψετε λουλούδια, θάμνους και δέντρα που μας ενδιαφέρει κυρίως το επάνω μέρος τους, αυτό που βρίσκεται πάνω από το έδαφος. Και αυτό γιατί όσο η σελήνη μεγαλώνει για να φτάσει στην πανσέληνο, τραβάει τα φυτά προς τα επάνω βοηθώντας την ανάπτυξή τους.
Οι επιδράσεις των δώδεκα ζωδιακών αστερισμών στα φυτά είναι λίγο πιο περίπλοκες. Η σελήνη δρα σαν δορυφόρος παίρνοντας τις δυνάμεις των αστερισμών και τις μεταφέρει στη γη επηρεάζοντας με αυτές διάφορα μέρη των φυτών. Η επιρροή της πάνω στα φυσικά στοιχεία (γη, αέρας, φωτιά και νερό) μεταβάλλεται καθώς περνάει μέσα από τα ζωδιακά σημεία. Όταν η σελήνη βρίσκεται στον Άρη, τον Λέοντα και τον Τοξότη οι μέρες είναι θερμές που βοηθούν τους καρπούς να δέσουν.
Ο Ταύρος, ο Παρθένος και ο Αιγόκερως βοηθούν στην ανάπτυξη των ριζών. Άρα την εποχή που η σελήνη βρίσκεται σε αυτούς τους αστερισμούς είναι η καλύτερη περίοδος για αναπαραγωγή. Όταν η σελήνη βρίσκεται στους Διδύμους, τον Ζυγό και τον Υδροχόο, η ευνοϊκή επιρροή της αναπτύσσεται στα λουλούδια, τη μορφή, το άρωμα και το χρώμα τους, λόγω της επίδρασής της στον αέρα. Όταν η σελήνη βρίσκεται στον Καρκίνο, τον Σκορπιό και τους Ιχθύες, βοηθάει στη βλαστική ανάπτυξη των φυτών λόγω της επίδρασής της στο νερό.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου