Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

2:30 μ.μ.

Τα τριαντάφυλλα αποτελούν διαχρονική επιλογή για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Αν, όμως, θέλετε να ξεφύγετε από τα «τετριμμένα» και να πρωτοτυπήσετε, οι υπέροχες προτάσεις που ακολουθούν θα σας ενθουσιάσουν!
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί προσφέρουμε κόκκινα λουλούδια την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;
Σύμφωνα με θρύλους που χάνονται στα βάθη των αιώνων, ο Φεβρουάριος ήταν ανέκαθεν συνδεδεμένος με διάφορες γιορτές της γονιμότητας. Η φύση είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτές τις τελετές και τα λουλούδια συμβόλιζαν τη γονιμότητα, την αγάπη και τον έρωτα. Λέγεται, μάλιστα, ότι τα κόκκινα τριαντάφυλλα ήταν το αγαπημένο λουλούδι της Αφροδίτης, της θεάς του έρωτα.
Αν είστε πιστοί «οπαδοί» των τριαντάφυλλων, συνεχίστε την αγαπημένη σας παράδοση και φέτος. Αν όμως θέλετε να εξερευνήσετε και κάποιες άλλες ιδέες, δείτε τι σας προτείνουμε!
Κόκκινα τριαντάφυλλα... αλλιώς
Ο λόγος για τον οποίο συνήθως καταφεύγουμε στο κλασικό μπουκέτο με τα κόκκινα τριαντάφυλλα είναι ότι αποτελεί την «εύκολη» λύση της τελευταίας στιγμής. Αν σας αρέσουν τα τριαντάφυλλα, συνεχίστε να τα προσφέρετε αλλά αυτή τη φορά επιλέξτε μια σύνθεση. Ένα μεγάλο μπουκέτο τριαντάφυλλα μπορεί να κλέβει τις εντυπώσεις, μερικές ορχιδέες και ορτανσίες όμως θα δώσουν στο μπουκέτο σας μια ξεχωριστή νότα. Για τα τριαντάφυλλα, ζητήστε από τον ανθοπώλη σας την ποικιλία «Heart». Τα άνθη αυτής της ποικιλίας έχουν πολλά, κυματιστά πέταλα που θυμίζουν σχήμα καρδιάς στο κέντρο. Τι πιο όμορφο για τη γιορτή του έρωτα!
Αμαρυλλίδες
Τα όμορφα αυτά άνθη με τα μεγάλα πέταλα θα τα βρείτε σε διάφορα χρώματα: κόκκινο, μπορντώ και με κόκκινες ρίγες. Είναι εξαιρετικά εντυπωσιακές και μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε μόνες τους ή εναλλακτικά σε μια σύνθεση με τριαντάφυλλα και ορτανσίες. Προσέξτε μόνο να μην τις συνδυάσετε με περισσότερα από τρία λουλούδια για να μην επισκιάσετε τα κομψά τους άνθη. Η αμαρυλλίδα είναι βολβώδες φυτό και δείχνει πολύ όμορφη είτε μόνη της σε γλάστρα είτε ως κεντρική σύνθεση.
Παιώνιες
Για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, επιλέξτε παιώνιες σε έντονο κόκκινο ή μπορντώ χρώμα. Τα πλούσια αυτά, φουντωτά και κομψά άνθη θα τα βρείτε επίσης σε φούξια και απαλές ροζ αποχρώσεις. Οι παιώνιες είναι δύο έως και τρεις φορές πιο ακριβές σε σχέση με τα τριαντάφυλλα λόγω της μικρής περιόδου ανθοφορίας τους. Επιλέξτε μια σύνθεση μόνο με κόκκινες παιώνιες ή παίξτε με κόκκινες και πιο απαλές ροζ αποχρώσεις για μια όμορφη αντίθεση. Συνδυάστε τις με μια λευκή ορχιδέα σε μια σφικτή ανθοδέσμη και κλέψτε τις εντυπώσεις.
Κόκκινες τουλίπες
Οι κόκκινες τουλίπες είναι επίσης πολύ δημοφιλείς μεταξύ των λουλουδιών του Αγίου Βαλεντίνου. Επιλέξτε ένα απλό και κομψό μπουκέτο με τουλίπες ή συνδυάστε με άλλα λουλούδια, όπως τριαντάφυλλα και ορχιδέες σε ροδαλές αποχρώσεις. Ο συνδυασμός του κόκκινου με το έντονο ροζ θα χαρίσει στη σύνθεσή σας ένα ρομαντικό και αισθησιακό αποτέλεσμα. Οι τουλίπες είναι η κατάλληλη επιλογή και για τις γυναίκες που θέλουν να πρωτοτυπήσουν και να προσφέρουν αυτές λουλούδια στον καλό τους. Μπορεί να μην είναι τόσο εξεζητημένες όσο τα υπόλοιπα λουλούδια, δεν παύουν όμως να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εκφράσετε τα ρομαντικά σας συναισθήματα.
Οικονομικές εναλλακτικές λύσεις
Οι τιμές των λουλουδιών εκτοξεύονται στα ύψη όσο πλησιάζει η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, ιδίως των κόκκινων. Δοκιμάστε να επισκεφθείτε κάποια υπαίθρια αγορά ή ένα φυτώριο, όπου οι τιμές είναι συνήθως σημαντικά χαμηλότερες. Επιλέξτε μια ποικιλία κόκκινων λουλουδιών ή ένα μόνο είδος ως κεντρικό λουλούδι για το μπουκέτο σας. Αν ψάχνετε ιδέες για συνθέσεις, το Internet μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει.
Είτε επιλέξετε κάτι πιο απλό και κομψό είτε κάτι πιο εντυπωσιακό, το σίγουρο είναι ότι ένα μπουκέτο με όμορφα λουλούδια θα ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο την ημέρα και θα δώσει χρώμα στον χώρο του σπιτιού.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου