Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

11:05 μ.μ.
Είναι λογικό να πιστεύουμε ότι το μέρος με τα περισσότερα μικρόβια στο σπίτι μας είναι το μπάνιο, αυτό όμως είναι λάθος. Τα περισσότερα βακτήρια υπάρχουν εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Δείτε τους πιο ανθυγιεινούς χώρους και αντικείμενα μέσα στο σπίτι.


1) Ας ξεκινήσουμε με καπάκι της τουαλέτας που είναι αυτό με την φήμη του πιο βρώμικου σημείου. Μετρήσεις έχουν δείξει ότι, το κάθισμα (και όχι το εσωτερικό) της τουαλέτας έχει 50 βακτήρια ανά 2,54 τετραγωνικά εκατοστά.

2) Το σφουγγάρι της κουζίνας είναι 200.000 φορές πιο βρώμικο από ένα κάθισμα τουαλέτας και μια η πετσέτα που έχουμε στην κουζίνα μας 20.000 φορές πιο βρώμικη.

3) Πληκτρολόγιο υπολογιστή
Κάντε το συνήθεια να πλένετε καλά τα χέρια σας μετά από την χρήση του υπολογιστή όπως θα κάνατε αν επισκεπτόσασταν την τουαλέτα. Οι ειδικοί λένε ότι το πληκτρολόγιο φιλοξενεί 200 φορές περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα της λεκάνης. Καθαρίστε τακτικά το πληκτρολόγιό και τα χέρια σας!

4)Στρώμα κρεβατιού
Αποτελούν και αυτά από τα πιο βρώμικα μέρη στο σπίτι. Καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε κάλυμμα για το στρώμα σας και να το πλένετε συχνά σε υψηλή θερμοκρασία όπως και τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες σας.

5)Μπανιέρα
Καθαρίστε και απολυμάνετε τακτικά καθώς στο 26% των μπανιερών κατοικούν επικίνδυνα βακτήρια, όπως σταφυλόκοκκοι και μύκητες.

6)Ψυγείο
Είναι λάθος αν πιστεύετε ότι τα βακτήρια δεν αναπτύσσονται σε χαμηλές θερμοκρασίες. Στο ψυγείο συνυπάρχουν λαχανικά, γαλακτοκομικά και κρέατα κτλ. Μπορεί να έχουν τρέξει νερά από το κρέας, να μην έχει σφραγιστεί καλά κάποια συσκευασία και τα άπλυτα λαχανικά σαν να είναι πηγή βακτηρίων. Εκτός από την σωστή οργάνωση του ψυγείου και τον διαχωρισμό των προϊόντων ανά είδος, καθαρίζετε εσωτερικά το ψυγείο τουλάχιστον μία φορά τον μήνα είτε με αντισηπτικό σπρέι είτε με ζεστό νερό και σαπούνι.

7) Πλυντήριο ρούχων
Σύμφωνα με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, το πλυντήριο ρούχων μπορεί ακόμα και να μολύνει τα ρούχα και τα λευκά είδη αν σε αυτήν κατοικούν μικρόβια. Μειώστε τις πιθανότητες να γίνει το πλυντήριο σας εστία μικροβίων. Αφαιρείτε και πλένετε το συρτάρι του σαπουνιού συχνά. Κάντε μια στο τόσο μια γρήγορη πλύση μόνο με μαγειρική σόδα στον κάδο. Σκουπίστε μετά από κάθε πλύση το λάστιχο πάνω στο οποίο κλείνει η πόρτα του πλυντηρίου γιατί κρατάει νερά και μπορούν να αναπτυχθούν μικρόβια. Πλένοντας τα ρούχα σας σε υψηλές θερμοκρασίες και χρησιμοποιώντας όσο είναι δυνατόν απορρυπαντικά με μικρές ποσότητες χλωρίου βοηθάνε επίσης να κρατήσετε το πλυντήριο αλλά και τα ρούχα σας καθαρά.

8) Μπορεί να φαίνεται αθώο να μοιράζεστε με τον σύντροφο ή τα παιδιά σας την ίδια πετσέτα όμως ξανασκεφτείτε το. Αν μοιραστείτε μια πετσέτα που πιθανότατα είναι ακόμα υγρή, κινδυνεύετε από μία μορφή σταφυλόκοκκου που μπορεί να προκαλέσει ακμή. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να χρησιμοποιεί ο καθένας την δική του πετσέτα, η οποία μάλιστα θα πρέπει πλένεται τακτικά.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου