Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

12:46 μ.μ.
Συχνά, μέσα στη μέρα, ο χώρος της κουζίνας θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Ειδικά μετά το μαγείρεμα ή μετά τα γεύματα. Σίγουρα είναι λίγες οι φορές που μπορούμε να διατηρήσουμε τη κουζίνα μας τακτοποιημένη. Συσκευές όπως: το ψυγείο, η κουζίνα, ο φούρνος μικροκυμάτων, το πλυντήριο πιάτων και η καφετέρια είναι αυτές που χρησιμοποιούνται πιο συχνά και ακόμα συχνότερα μπορεί να αναδύουν δυσάρεστες οσμές ή να κρύβουν βακτήρια.

Μαγείρεμα
Κάλυψε τον πάγκο με λίγο αντικολλητικό χαρτί και καθάρισε τα λαχανικά εκεί. Με μια κίνηση μπορείς να τα μαζέψεις και να τα πετάξεις στα σκουπίδια. Θα κερδίσεις χρόνο και θα γλιτώσεις βρώμα.

Φούρνος μικροκυμάτων
Πριν βάλεις κάτι με σάλτσα στον φούρνο μικροκυμάτων τοποθετήστε στο δισκάκι του μια χαρτοπετσέτα που θα μαζέψει ό,τι και αν σας πέσει.

Καθαρό πάτωμα
Βάλε ένα χαλάκι μπρος στον νεροχύτη ώστε όταν πέφτουν νερά να μη δημιουργείται λάσπη σε όλη την κουζίνα.

Ψυγείο χωρίς δυσάρεστες μυρωδιές
Τοποθέτησε μέσα στο ψυγείο ένα χάρτινο σακουλάκι καφέ, τότε θα εξαφανιστούν όλες οι άσχημες μυρωδιές.

Μυρωδάτη κουζίνα
Βάλε λίγο ελληνικό καφέ τριμμένο στο ζεστό μάτι της κουζίνας και έτσι θα εξαφανιστεί κάθε δυσάρεστη μυρωδιά.

Καθαρή καφετέρια
Γέμισε τη καφετέρια του γαλλικού καφέ με νερό και ρίξε μέσα 1 με 2 κουταλιές σόδα φαγητού. Αφησέ το να βράσει ώστε να περάσει μέσα στην κανάτα.

Πλυντήριο πιάτων χωρίς βακτήρια
Να αφήνεις την πόρτα του πλυντηρίου των πιάτων ανοιχτή ώστε να μην εγκλωβίζεται η υγρασία και έτσι αναπτύσσονται βακτήρια.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου