Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

4:34 μ.μ.

Άνδρες VS Γυναίκες - Δουλειές σπιτιού

Δεν χρειάζεται να γίνει κάποια μεγάλη εισαγωγή για το εν λόγω ζήτημα. Ας μπούμε κατευθείαν στο ψητό.
Μια γρήγορη ματιά σε  έρευνα που έχει γίνει για τις γνώσεις των ανδρών γύρο από τις οικιακές συσκευές:

  •     78% των ανδρών δηλώνει ότι γνωρίζει πώς να χρησιμοποιεί όλες     τις συσκευές που υπάρχουν στην κουζίνα.
  •     Περίπου το 1/3 των αντρών γνωρίζει καλά όλες τις λειτουργίες         του πλυντηρίου πιάτων.
  • 1/3 και παραπάνω έχει χρησιμοποιήσει το πλυντήριο για να πλύνει τα παπούτσια του (αδιευκρίνιστο ποιο πλυντήριο!)
  • 19%  παραδέχεται ότι συζητά με φίλους στο μπαρ για  συσκευές κουζίνας.
  • 65% των ανδρών πιστεύει ότι οι άνδρες θα πρέπει να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στην κουζίνα.
Συμπέρασμα
 Οι άνδρες αποφεύγουν να κάνουν δουλειές στο σπίτι και έχουν τακτική την οποία χρησιμοποιούν για να το πετυχαίνουν αυτό. Οι περισσότερες γυναίκες θα έχουν ακούσει  από άνδρα τις εξής απορίες όταν.. αν..  λέμε τώρα.. επρόκειτο να ασχοληθούν με την καθαριότητα του σπιτιού:  “πως δουλεύει αυτό” , “καλά το κάνω” , “που βρίσκω την η σκούπα-πανί-καθαριστικό κτλ. κλπ. κλπ.”. Ουσιαστικά όση ώρα υποτίθεται ότι την βοηθάει για να ξεκουραστεί ή να κάνει τέλος πάντων κάτι για τον εαυτό της, την έχει στην πραγματικότητα ανά 5 λεπτά να ασχολείται με κάτι που αν το είχε ξεκινήσει από την αρχή μόνη της θα της είχε πάρει πολύ λιγότερο χρόνο γιατί εκτός ότι ξέρει καλά πως γίνεται η ‘‘δουλειά’’, δεν θα χρειαζόταν να σπαταλήσει χρόνο δίνοντας αυτονόητες απαντήσεις.

Όμως, οι αγαπητοί μας άντρες δεν είναι χαζοί και επίσης  μπορούν εύκολα να φανταστούν που μπορεί να βρίσκεται το κάθε τι μέσα στο σπίτι (εκτός από τα ποτήρια νερού και το τηλεκοντρόλ φυσικά). Το να παριστάνουν τους άσχετους και απελπισμένους  -προσπαθώντας να κάνουν κάτι για να βοηθήσουν εκείνη, μην το ξεχνάμε αυτό- είναι υπολογισμένο ότι θα έχει την εξής έκβαση:

-Εκείνη αρχικά θα νιώσει βαθιά ευχαρίστηση και ίσως συγκινηθεί με το γεγονός και την πρόθεση
-Έπειτα θα νιώσει χρήσιμη εξηγώντας και μαθαίνοντας κάτι σε εκείνον
-Μετά θα αρχίσει να νευριάζει αλλά θα το καμουφλάρει γιατί δεν θέλει να τον αποθαρρύνει (εν τω μεταξύ ο άντρας έχει φτάσει στο στόχο του και το γνωρίζει πολύ καλά όποτε συνεχίζει ακάθεκτος)
-Εκείνη έχει αρχίσει να χάνει την υπομονή της και τελικά ξεσπάει και γκρινιάζει για το πόσο καλύτερα θα το έκανε μόνη της κλπ. κλπ. κλπ.
-Εκείνος βρίσκει την ευκαιρία να το παίξει θύμα δίνοντας έμφαση στη τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε και για το πόσο την νοιάζεται.
-Εκείνη νιώθει ενοχές και συνεχίζει ότι δουλειά έχει μείνει στη μέση
-Εκείνος έχει βγει από πάνω. Κάθεται στον καναπέ και παίζει play station.

Λύση
Είναι στο χέρι των γυναικών να αλλάξει η κατάσταση. Ουσιαστικά εσείς είστε εκείνες που τελικά των βγάζεται από τον κόπο. Η λύση είναι απλή, αφήστε τον από την αρχή μέχρι το τέλος να τα βγάλει πέρα μόνος του. Αρνηθείτε να τον βοηθήσετε σε οτιδήποτε και μην σηκωθείτε λεπτό από τη θέση σας. Το αποτέλεσμα θα σας συναρπάσει .Όλα θα έχουν γίνει όπως πρέπει και ίσως και καλύτερα γιατί οι άνδρες, όταν τελικά αποφασίσουν να κάνουν κάτι, συγκεντρώνονται στο στόχο τους και γίνονται αποτελεσματικοί και μην ξεχνάμε το πιο βασικό….. ανταγωνιστικοί!!!
Επίσης μην τον αποθαρρύνετε γιατί θα είναι απλά η δικαιολογία του την επόμενη φορά που θα πρέπει να κάνει κάποια δουλειά.

Και για να κλείσουμε, έχοντας βγάλει επιτέλους μια άκρη για το πώς θα πρέπει να γίνονται οι δουλειές στο σπίτι με τη βοήθεια του άνδρα, δείτε και τα θετικά αποτελέσματα που αυτό θα φέρει στη σχέση σας:
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Ρίβερσαϊντ της Καλιφόρνιας,  ψάχνοντας το θέμα της αντρικής νοικοκυροσύνης, ανακάλυψαν  ότι οι άνδρες που ασχολούνται με το νοικοκυριό έχουν μια πιο αρμονική  σχέση και πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή με τη σύντροφό τους σε  σύγκριση με τους αδιάφορους καλοπερασάκηδες. 
Κι αυτό γιατί οι γυναίκες γίνονται πιο ευτυχισμένες με συζύγους που  μοιράζονται τις δουλειές , καθώς νιώθουν μεγαλύτερη αίσθηση ισονομίας  αλλά και ικανοποίησης από τον γάμο τους. Έτσι το ζευγάρι έχει λιγότερες  συγκρούσεις.
Εν κατακλείδι, τα αποτελέσματα συνοψίζονται στο εξής: Όταν ένα ζευγάρι  μοιράζεται τις δουλειές του νοικοκυριού, βιώνει τη σχέση του σε  πληρέστερο βαθμό και βελτιώνει την ερωτική του ζωή, καθώς οι γυναίκες  δηλώνουν πως έλκονται ερωτικά περισσότερο από τέτοιους συζύγους.
Σημείωση: Οι λέξεις που είναι τονισμένες με μαύρο χρώμα είναι για τους άνδρες

Τι περιμένετε λοιπόν;;;;










0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου