Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

11:01 μ.μ.
Ειδικά τώρα το καλοκαίρι διατρέχουμε τον κίνδυνο να φιλοξενήσουμε στο σπίτι μας ανεπιθύμητους επισκέπτες. Κουνούπια, μύγες, κατσαρίδες, εμφανίζονται απρόσκλητα και διαταράσσουν την ηρεμία μας αλλά και την υγιεινή του σπιτιού μας. Για να τα καταπολεμήσουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φυσικά προϊόντα αντί των τοξικών χημικών που περιέχονται στα εντομοκτόνα και να απαλλαγούμε χωρίς να μολύνετε το σπίτι μας.



Υγιεινοί και οικολογικοί τρόποι για να διώξετε τα έντομα από το σπίτι σας:

1)Κουνούπια
Οι παράγοντες που έλκουν τα κουνούπια είναι η υγρασία, το φώς, η θερμότητα του σώματός μας και το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέεται από την αναπνοή μας.

Καταπολέμηση
- Κάντε συχνά ντουζ για να παραμένετε δροσεροί και καθαροί ώστε να μην σας προτιμούν τα κουνούπια.
-Οι ανεμιστήρες εκτός ότι μας χαρίζουν δροσιά, βοηθούν και στη απώθηση των κουνουπιών δημιουργώντας γύρω μας ένα κύμα αέρα, που εμποδίζει τα έντομα να προσγειώνονται δίπλα ή πάνω μας .Επίσης, διαλύουν την συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα και έτσι μειώνονται οι πιθανότητες να τα προσελκύσουμε.
- Μην αφήνετε νερά από το πότισμα ή τη βροχή να λιμνάζουν στο κήπο ή το μπαλκόνι σας.
- Προτιμήστε τα λευκά ρούχα που έλκουν λιγότερο τα κουνούπια και αποφύγετε την χρήση αρωμάτων, κρεμών κτλ που τα έλκουν πάνω σας.
- Φυτά όπως σκόρδο, μαϊντανός, κανέλα, σιτρονέλα, βασιλικό, μέντα, δυόσμο, καλέντουλα και νυχτολούλουδο λειτουργούν πολύ αποτελεσματικά σαν εντομοαπωθητικά. Τοποθετήστε σε παράθυρα και στις πόρτες ή κοντά σας όταν κάθεστε στο κήπο ή το μπαλκόνι.
-Αντί για φιδάκι μπορείτε να κάψετε δεντρολίβανο που είναι το ίδιο αποτελεσματικό. Οι λάμπες με κίτρινο χρώμα που προσελκύουν λιγότερο τα κουνούπια από ότι οι άσπρες.
Σαν εντομοαπωθητικό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον βασιλικό, τρίβοντας τα φύλλα του στο σώμα μας και για την ανακούφιση από τσιμπήματα μπορούμε να τρίψουμε μαντζουράνα.

2)Κατσαρίδες
Ο βασικός παράγοντας που θα κρατήσει μια κατσαρίδα στο σπίτι σας είναι η πρόσβαση σε νερό. Μπορεί να ζήσει μήνες χωρίς τροφή αλλά χρειάζονται καθημερινά νερό για να επιβιώσει.

Καταπολέμηση
- Πρέπει να είστε προσεκτικοί και να μαζεύετε με κάποιο πανί τα νερά που μένουν σε νεροχύτες και μπανιέρες καθώς και την υγρασία που μπορεί να υπάρχει στις σωληνώσεις του μπάνιου ή της κουζίνας.
-Απολυμάνετε τακτικά και σιγουρευτείτε ότι δεν αφήνετε καθόλου ψίχουλα και υπολείμματα φαγητού. Επίσης κλείνετε καλά όλες τις συσκευασίες που περιέχουν τρόφιμα.
-Αναμείξτε ζάχαρη άχνη με μαγειρική σόδα σε ίδιες ποσότητες και αφήστε τη σαν δόλωμα σε μέρη που τις έχετε εντοπίσει. Η σόδα είναι τοξική για την κατσαρίδα και θα την απομακρύνει.
-Ψεκάστε με σαπουνόνερο ή φωτιστικό οινόπνευμα για να τις εξουδετερώσετε.
-Απλώστε παντού φύλλα δάφνης, φέτες αγγουριού, σκόρδο ή ναφθαλίνη και οι κατσαρίδες θα εξαφανιστούν καθώς απεχθάνονται τη μυρωδιά τους.

3)ΜΥΓΕΣ
Στην περίπτωση της μύγας, η μυγοσκοτώστρα και οι παγίδες με κόλλα είναι οι πιο αποτελεσματικές λύσεις. Εναλλακτικά βάλτε σε ένα μπολάκι ελληνικό καφέ και ένα αναμμένο καρβουνάκι να σιγοκαίει. Η μυρωδιά του τις απωθεί μύγες αλλά και τις σφήκες και τα κουνούπια.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου