Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

5:14 μ.μ.
Η φιλοσοφία του feng shui (ή αλλιώς άνεμος και νερό) ξεκίνησε από την Κίνα πάνω από 4.000 χρόνια πριν και συνεχίζει μέχρι σήμερα να υιοθετείτε από πολλούς για την διακόσμηση του σπιτιού τους και όχι μόνο.


Η πρακτική του feng shui βασίζεται στις αλληλεπιδράσεις της ενέργειας τσί (ή chi). Σύμφωνα με το feng shui η ενέργεια ρέει μέσα στον περιβάλλοντα χώρο ενός σπιτιού αλλά και στο σώμα μας και επιδρά θετικά ή αρνητικά πάνω μας.





Όταν η ροή της ενέργεια μέσα στο σπίτι σας είναι στάσιμη, κινείται πολύ γρήγορα , εμποδίζεται ή γενικά δεν είναι σε ισορροπία ,μπορεί να επιδράσει αρνητική στην υγεία, την ερωτική ζωή, την εργασία, τα οικονομικά αλλά και σε άλλους τομείς.

Αν η ροή της ενέργειας είναι ομαλή και αρμονική υποστηρίζεται η τύχη, η υγεία, η ισορροπία των σχέσεων μας και η ευημερία μας.

Aς δούμε πώς μπορούμε να ξεμπλοκάρουμε την ενέργεια :

  • Η κεντρική είσοδος του σπιτιού πρέπει να είναι απαλλαγμένη από περιττά αντικείμενα και να μην βρίσκεται απέναντι από την τουαλέτα ή κάποια σκάλα. Οργανώστε και τακτοποιήστε τον χώρο σας. Βάλτε σε τάξη το περιεχόμενο των συρταριών σας και ξεφορτωθείτε πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε πια. Ειδικά απαλλαχτείτε από αντικείμενα, γράμματα κτλ. που σας δημιουργούν κακές αναμνήσεις και συναισθήματα.
  • Τα κεριά έχουν θετική επίδραση. Τοποθετήστε τα σε χώρους που σας αρέσει να χαλαρώνετε.
  • Μην τοποθετείτε καθρέπτες απέναντι από πόρτες και ποτέ απέναντι από το κρεβάτι σας.
  • Ανοίγεται διάπλατα πόρτες και παράθυρα για να μπαίνει αέρας και το φώς του ήλιου στο σπίτι. Αφήστε την ενέργεια να διαπεράσει το σπίτι σας ανοίγοντας δυο πόρτες ή παράθυρα που βρίσκονται απέναντι το ένα από το άλλο και θα δημιουργήσουν ρεύμα.
  • Μην φορτώνετε τον χώρο σας με πολλά έπιπλα και αποφύγετε τις πολλές γωνίες. Αποτρέπουν την αρμονική ροή της ενέργειας.
  • Μην διακοσμείτε τον χώρο με αποξηραμένα λουλούδια , έχει αρνητική επίδραση. Αντιθέτως στολίστε το σπίτι με φρέσκα λουλούδια ή φυτά με ωραία χρώματα και πλατύ φύλλωμα.
  • Αν έχετε μεγάλους διαδρόμους στο σπίτι διακοσμήστε τους με κάδρα και άλλα αντικείμενα για να μειωθεί η ροή της ενέργειας που μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε ένταση και άγχος.
  • Αποφύγετε να φορτώσετε την τουαλέτα με διάφορα αντικείμενα. Πρέπει να την διατηρείτε πάντα καθαρή και τακτοποιημένη.


Γενικά καλό είναι να δίνουμε στο χώρο μας το προσωπικό μας στυλ και γούστο που θα μας κάνει να νιώθουμε ωραία τις ώρες που θα περνάμε εκεί. Δώστε λίγο χρόνο και προσαρμόσετε τον κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας ανάλογα με την χρήση του και την διάθεση που θέλετε να έχετε όταν είστε εκεί. Είναι σίγουρο ότι δεν θα το μετανιώσετε και η ζωή σας όντως θα αλλάξει προς το καλύτερο.


Πιάστε δουλειά!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου