Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

10:05 π.μ.
Ο Αύγουστος έχει μπει για τα καλά και οι περισσότεροι έχουν φύγει για διακοπές ενώ οι υπόλοιποι ετοιμάζονται να αναχωρήσουν σύντομα για κάποια παραλία.
Αλλά με το σπίτι μας και την περιουσία μας τι θα γίνει όσο λείπουμε; Με την εγκληματικότητα να έχει ανέβει στα ύψη όλοι ανησυχούμε για την ασφάλεια της περιουσίας.




Ας δούμε λοιπόν 10 απλές συμβουλές ώστε να κρατήσουμε το σπίτι μας ασφαλές και να είμαστε πιο ήρεμοι ενώ λείπουμε για διακοπές:

  1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κλειδώσει καλά όλα τα παράθυρα και τις πόρτες.
  2. Αν έξω από το σπίτι σας μπορείτε να δείτε στο εσωτερικό του πολύτιμα αντικείμενα, καλό είναι να κάνετε κάτι ώστε να μην φαίνονται, όπως να τους αλλάξετε σημείο γιατί προσελκύσει τους ληστές.
  3. Αν οι μπαλκονόπορτες σας είναι παλιές και δεν έχουν καλές κλειδαριές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ράβδους ή μεταλλικά στοπ στις ράγες της πόρτας.
  4. Προσπάθησε να κάνεις το σπίτι να δείχνει ότι κατοικείται από κάποιον. Αφήστε ανοιχτό το ραδιόφωνο ή την τηλεόραση . Επίσης μπορείς να πείς σε κάποιο έμπιστο άτομο να πηγαίνει τακτικά στο σπίτι σου ώστε αν κάποιος το έχει βάλει στο μάτι να αποτραπεί από το να το ληστέψει. Καλό θα είναι να μαζεύει τα έντυπα και λογαριασμούς που έχουν έρθει με το ταχυδρομείο.
  5. Μην κοινοποιείς στο facebook ότι λείπεις ή ότι θα λείψεις για διακοπές και μην αφήνετε σαν μήνυμα τηλεφωνητή : “Λείπω για διακοπές”
  6. Μην κλείσεις τις κουρτίνες εντελώς ενώ λείπεις διακοπές. Προσπάθησε να δείχνει το σπίτι σου φυσιολογικό όσο λείπεις
  7. Ζητήστε από τον γείτονα σας να παρκάρει το αμάξι του στο θέση παρκινγκ σας ή στη θέση μπροστά από το σπίτι σας για να δίνεται η εντύπωση ότι είναι κάποιος μέσα.
  8. Μην ορίζεις την ακριβή διεύθυνση του σπιτιού σου στο GPS του αυτοκινήτου σου και στο google maps στο κινητό σου.
  9. Μην κρύβεις τα κλειδιά έξω στο κήπο σε κάποια μυστική κρυψώνα. Οι ληστές γνωρίζουν πολύ καλά όλα τα πιθανά μέρη.
  10. Τοποθέτησε ένα σύστημα ασφαλείας σπιτιού και ενεργοποίησε το συναγερμό πριν φύγεις. Οι μελέτες έχουν δείξει πως ένα σπίτι χωρίς συναγερμό έχει 300% περισσότερες πιθανότητες να "χτυπηθεί" από ληστές σε σχέση με ένα σπίτι που έχει συναγερμό.
Καλές Διακοπές με ασφάλεια και ηρεμία! 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου