Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

11:49 π.μ.

Φτιάξε μόνος σου υγιεινά καθαριστικά για το σπίτι σου με ελάχιστο κόστος


Αν θέλετε να αποφύγετε τα χημικά που περιέχονται στα καθαρίστηκα του εμπορίου και να κάνετε παράλληλα σημαντική οικονομία, τότε μια καλή λύση για εσάς είναι να τα παρασκευάζετε στο σπίτι σας.

Μπορεί να μας έχουν περάσει ότι ο μόνος τρόπος για σωστή απολύμανση και καθαριότητα είναι τα κοκτέιλ χημικών που κυκλοφορούν στην αγορά.



Μήπως τελικά δεν είναι η μόνη επιλογή; Κάτι ήξεραν οι παλιοί που χρησιμοποιούσαν προϊόντα από τη κουζίνα τους για την καθαριότητα!

1. Καθαριστικό για τα πιάτα

Τρίψτε σε έναν κοινό τρίφτη 100 γραμμάρια πράσινο σαπούνι και ρίξτε το σε χλιαρό νερό μέχρι να λιώσει τελείως. Προσθέστε 2 κουταλιές του γλυκού μαγειρική σόδα και 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού ή τεϊόνδεντρου για περισσότερο άρωμα και απολύμανση. Αποθήκευσε το σε ένα μπουκαλάκι και πριν από κάθε χρήση ανακινήστε καλά. Το σαπούνι αυτό είναι πολύ αποτελεσματικό και θα σας γλυτώσει από πολλά έξοδα.

2. Καθαριστικό για τα τζάμια

Για αστραφτερά τζάμια το μόνο που χρειάζεστε είναι ξύδι και νερό. Αναμίξτε μισή κούπα λευκό ξύδι σε δύο λίτρα χλιαρού νερού και αποθηκεύστε το μίγμα σε έναν ψεκαστήρα. Ανακινήστε πριν την χρήση.

3. Καθαριστικό για τις αποχετεύσεις και την λεκάνη της τουαλέτας

Φρεσκάδα απλά και χωρίς την χρήση επικίνδυνων χημικών. Ρίξτε στη λεκάνη της τουαλέτας ή στην αποχέτευση 1 κούπα μαγειρικής σόδας και από πάνω μια κούπα ξύδι και αφήστε το να αφρίσει και να δράσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια ρίξτε βραστό νερό για να ξεπλύνει το μίγμα.

4. Καθαριστικό για τα άλατα

Ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να εξαφανίσετε τα άλατα. Αναμίξετε νερό και λευκό ξύδι σε ίση ποσότητα και μουσκέψετε καλά με αυτό ένα πανί. Περάστε το πανί από την επιφάνεια με τα άλατα και μετά απλώστε το και αφήστε το όλο το βράδυ πάνω στα άλατα. Το πρωί ξεβγάλετε και θα εκπλαγείτε.

5. Καθαριστικό γενικής καθαριότητας

Σε 1 λίτρο χλιαρό νερό ανακατέψτε 2 κ.σ. μαγειρικής σόδας και 4 κ.σ. λευκό ξύδι. Το μίγμα αυτό είναι κατάλληλο για όλες τις επιφάνειες ακόμη και της κουζίνας αλλά και έπιπλα, καθρέπτες, πόρτες και τζάμια. Τοποθετήστε το μίγμα σε μπουκάλι με ψεκαστήρα, ανακινήστε πριν την χρήση και ψεκάστε άφοβα.

6. Aποσμητικό χώρου

Τρυπήστε με ένα σφυρί και καρφί το καπάκι ενός μικρού βάζου σε αρκετά σημεία, ρίξτε μέχρι τη μέση του βάζου μαγειρική σόδα και μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο με έντονο άρωμα όπως του λεμονιού ή της λεβάντας. Τοποθετήστε το στη ντουλάπα ή σε όποιον άλλο χώρο θέλετε και απολαύστε.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου