Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

10:57 μ.μ.
Γνωρίζουμε όλοι ότι η περίοδος αφθονίας έχει περάσει καιρό τώρα. Το γεγονός αυτό πολλές φορές μπορεί μας ρίχνει την διάθεση και γενικά μας περιορίζει σε πολλά θέματα. Αν προσαρμοστούμε έξυπνα στο νέο περιβάλλον που επικρατεί και επαναπροσδιορίσουμε τις ανάγκες μας, τότε μπορούμε να βελτιώσουμε κατά πολύ τον τρόπο που ζούμε, χωρίς στερήσεις.



1) Μείωσε τις μετακινήσεις με το αμάξι

Χρησιμοποίησε τα ΜΜΜ ή το ποδήλατο σου. Το δίκτυο του μετρό έχει επεκταθεί σε πολλές περιοχές και εντάξει, τα λεωφορεία μπορεί να αργούν πολλές φορές αλλά αξίζει τον κόπο.

Στο τέλος του μήνα αν τα βάλεις κάτω θα δεις ότι η τσέπη σου είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Μάθετε για την κάρτα απεριόριστων διαδρομών, συμφέρει αν αποφασίσετε να κάνετε τις μετακινήσεις με τα ΜΜΜ.

Εναλλακτικά μπορείτε να ακολουθήσετε την πρακτική carpooling ή συνοδήγηση. Υπάρχουν σελίδες στο internet που σου δίνουν την δυνατότητα να βρείτε συνεπιβάτες για τις καθημερινές διαδρομές σας και να μοιράζεστε τα έξοδα.

2) Πρωινό και καφεδάκι από το σπίτι

Γιατί να παίρνετε καθημερινά απέξω καφέ και σνακ όταν μπορείτε να φτιάχνετε από το σπίτι σας κάτι τόσο απλό και γρήγορο. Θα εξοικονομήσετε ένα αρκετά καλό ποσό που τώρα μεταξύ μας.. πάνε χαμένα.

3) Προσφορές στο internet

Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές διαφόρων επιχειρήσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες. Μην παρασυρθείτε και αρχίσετε να αγοράζετε ότι βρείτε μπροστά σας απλά και μόνο επειδή είναι φτηνά. Είπαμε.. να αγοράσουμε χαμηλότερη τιμή κάτι που χρειαζόμαστε π.χ. την συντήρηση του κλιματιστικού, φαγητό έξω κτλ.

4) Internet και τηλεφωνία

Οι τιμές των προγραμμάτων πέφτουν συνεχώς λόγω του έντονου ανταγωνισμού των εταιριών. Είστε σίγουροι ότι το πρόγραμμά που έχετε σας συμφέρει; Κάντε μια έρευνα, υπάρχει μεγάλη ποικιλία για κάθε χρήση.

5) Ψωνίστε έξυπνα

Αγοράστε μεγαλύτερη ποσότητα ενός προϊόντος που δεν χρειάζεται να καταναλωθεί άμεσα (χαρτί, μακαρόνια κτλ.), αν το βρήκατε σε καλύτερη τιμή από ότι συνήθως. Καλή λύση είναι και οι προσφορές σε προϊόντα τύπου 1+1 δώρο. Επίσης μπορείτε να παραγγείλετε από το super market τα προϊόντα που θέλετε και σας τα φέρουν σπίτι γλυτώνοντας έτσι μετακινήσεις και χρόνο.

6) Αντικαταστήστε διάφορα προϊόντα μίας χρήσης που χρησιμοποιείτε στο σπίτι, με άλλα που διαρκούν και συμφέρουν. Για παράδειγμα, μπορείτε αντικαταστήσετε το ρολό κουζίνας με πανιά γενικής χρήσης τα οποία πλένονται και χρησιμοποιούνται.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου