Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

12:19 μ.μ.
Αν σκέφτεσαι να ανανεώσετε το χώρο σας με ένα καινούριο έπιπλο αλλά δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να το κάνετε , τότε έχουμε την λύση. Με 5 απλά βήματα θα έχετε στο σπίτι σας ένα νέο έπιπλο για το οποίο δεν θα έχετε ξοδέψει σχεδόν τίποτα ανανεώνοντας ένα ήδη υπάρχον έπιπλο του σπιτιού σας. Εναλλακτικά αγοράστε φτηνά ένα μεταχειρισμένο έπιπλο από παλιατζίδικο ή επιπλοποιείο.



Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • Γυαλόχαρτο
  • Αστάρι με βάση το νερό
  • Ακρυλικό χρώμα για ξύλο με βάση το νερό
  • Πινέλα
  • Κερί ή βερνίκι για το τελείωμα
  • Νέα χερούλια/ πόμολα (εάν απαιτείται)

Διαδικασία:
1) Ξεβιδώστε όλα τα χερούλια και πόμολα που μπορεί να έχει το έπιπλο και αφαιρέστε όλα τα ράφια του.

2) Εάν το έπιπλο δεν είναι ήδη περασμένο με κάποιο χρώμα, τότε μπορείτε τώρα να το περάσετε ένα χέρι με αστάρι που έχει βάση το νερό. Αφήστε το να στεγνώσει.


Εάν το έπιπλο είναι ήδη περασμένο με κάποιο χρώμα, τότε τρίψτε προσεκτικά την επιφάνεια όπου έχει παλιό χρώμα με το γυαλόχαρτο μέχρι η επιφάνεια του επίπλου να γίνει λεία. Ο σωστός τρόπος να περάσουμε την επιφάνεια με το γυαλόχαρτο είναι να τρίψουμε με την φορά του ξύλου για να μην το καταστρέψουμε. Στη συνέχεια σκουπίστε όλη την επιφάνεια του επίπλου και βεβαιωθείτε ότι είναι τελείως καθαρή. Τώρα μπορείτε να περάσετε ένα ή δύο χέρια (προτεινόμενο) ακριλικό αστάρι για ξύλο με βάση το νερό.


3) Περάστε το έπιπλο ένα χέρι βαψίματος με ακρυλικό χρώμα με βάση το νερό. Προσέξτε οι κινήσεις του πινέλου σας να είναι με βάση τη φορά του ξύλου απλώνοντας λείες και ομοιόμορφες στρώσεις χρώματος. Αφήστε το να στεγνώσει πλήρως και περάστε το δεύτερο χέρι.

4) Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βερνίκι ή κερί για το τελείωμα αν το επιθυμείτε. Αν πιάνουν τα χέρια σας δοκιμάστε να ξύσετε ελαφρώς κάποια σημεία (συνήθως τελειώματα) του επίπλου πριν περάσετε το έπιπλο με βερνίκι (ή κερί) για να δώσετε μια αίσθηση παλαιότητας.


5) Αφού στεγνώσει πλήρως, βιδώστε τα πόμολα ή χερούλια του επίπλου, εφαρμόστε τα συρτάρια και έτοιμο.

Τοποθετήστε το στον χώρο σας και απολαύστε!


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου