Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

11:14 π.μ.
Οι περισσότεροι θα γνωρίζαμε ότι το λεμόνι έχει απολυμαντικές και αρωματικές ιδιότητες. Αυτό όμως που δεν γνωρίζαμε είναι οι αμέτρητες καθαριστικές δυνατότητες του στη κουζίνα μας και όχι μόνο. Ο χυμός λεμονιού περιέχει κιτρικό οξύ και έχει αντιβακτηριδιακή δράση.


Δείτε λοιπόν πως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.

1) Για αστραφτερά μπρούτζινα αντικείμενα αλλά και βρύσες χρωμίου χρησιμοποιήστε μια φλούδα λεμονιού και τρίψτε τα καλά. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και είναι έτοιμα.

2) Για σχάρες και ψησταριές τρίψτε με μια λεμονόκουπα και αλάτι.


3) Μετά το μαγείρεμα απολυμάνετε την σανίδα κοπής της κουζίνας σας με χυμό λεμονιού αραιωμένο με νερό. Τρίψτε την επιφάνεια και μετά ξεπλύνετε καλά.

4) Ρίξτε στα πλακάκια του μπάνιου που έχουν πιάσει μούχλα χυμό λεμονιού και τρίψτε με μια παλιά οδοντόβουρτσα. Θα γίνουν αγνώριστα.

5) Για τους λεκέδες και τις οσμές των τάπερ σας τρίψτε με χυμό λεμονιού και σόδα. Ξεπλύνετε και στεγνώστε.

6) Για καθαρό φούρνο μικροκυμάτων τοποθετήστε ένα φλιτζάνι σχεδόν γεμάτο με νερό ανακατεμένο με τον χυμό μισού λεμονιού. Θερμάνετε μέχρι να βράσει και αφήστε 10 λεπτά με κλειστή πόρτα. Σκουπίστε με ένα πανί και ο φούρνος μικροκυμάτων σας είναι απαλλαγμένος από λεκέδες και οσμές.

7) Βάλτε ένα αραιό διάλυμα από χυμό λεμονιού σε ένα μπουκάλι σπρέι και καθαρίστε τις επιφάνειες laminate. Πριν ψεκάσετε ανακινήστε το μπουκάλι και μόλις τελειώσετε ξεπλύνετε με άφθονο νερό και στεγνώστε.

8) Για λαμπερά χρωματιστά ρούχα τοποθετήστε τα σε ζεστό νερό και χυμό λεμονιού (περίπου μισό φλιτζάνι ανά λίτρο νερού) και μετά πλύνετε τα κανονικά. Μη χρησιμοποιείτε σε μεταξωτά ή άλλα ευαίσθητα υφάσματα.

9) Για καθαρά χέρια, πλύνετε με μισό λεμόνι αραιωμένο με λίγο νερό. Θα απομακρύνει μυρωδιές από τρόφιμα, ακόμα και του ψαριού.

10) Ρίξτε στα σιφώνια σας μπόλικο χυμό λεμονιού αραιωμένο σε ζεστό νερό και αφήστε για 15 λεπτά. Αφήστε άφθονο ζεστό νερό να τρέξει και τα σιφώνια σας θα είναι απολυμασμένα και απαλλαγμένα από οσμές.

11) Για ενισχυμένο υγρό πιάτων προσθέστε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

12) Για αστραφτερά τζάμια και καθρέπτες βάλτε μερικές κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού μαζί με νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Πριν το χρησιμοποιήσετε ανακινήστε, ψεκάστε, σκουπίστε και έτοιμο.

13) Τοποθετήστε στο ψυγείο σας μισό λεμόνι και ανανεώστε το κάθε εβδομάδα. Το ψυγείο σας δεν θα μυρίσει ποτέ.

14) Απολυμάνετε τα κουμπώματα από τα σκουλαρίκια σας τοποθετώντας τα σε ένα μπολ με λεμόνι.

15) Αν θέλετε να αφαιρέσετε γράσο από κάποιο ρούχο σας , τρίψτε με λίγο χυμό λεμονιού στο σημείο και αφήστε να μείνει μία μέρα. Την επομένη πλύνετε το ρούχο κανονικά.

16) Για την απολύμανση της λεκάνης της τουαλέτας εμποτίστε το βουρτσάκι με χυμό λεμονιού και καθαρίστε.

17) Κάντε ένα φυσικό peeling στο πρόσωπο χρησιμοποιώντας ζάχαρη και χυμό λεμονιού.

18) Πριν θέσετε σε λειτουργία τον βραστήρα σας μπορείτε να ρίξετε στο νερό μερικές φέτες λεμόνι και αφήστε το να βράσει. Ο βραστήρας σας θα απαλλαχθεί από τα άλατα. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε με την καφετιέρα σας.

19) Για λαμπερά και μαλακά μαλλιά, ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με αραιό χυμό λεμονιού.

20) Αν αναδύεται άσχημη μυρωδιά από το τζάκι σας, την επόμενη φορά που θα το ανάψετε ρίξτε μερικές φλούδες λεμονιού στη φωτιά. Η μυρωδιά θα εξαφανιστεί.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου