Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

12:55 μ.μ.
Η εποχή αλλάζει και πρέπει σιγά σιγά να αρχίσουμε να προσαρμοζόμαστε και να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές στο σπίτι για να είμαστε οργανωμένοι και έτοιμοι για τον χειμώνα.

Συντήρηση συσκευών και τζακιού
Για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως, όταν θα χρειαστεί να ανάψετε το καλοριφέρ ή την οποιαδήποτε συσκευή θέρμανσης έχτε, είναι καιρός να ελέγξετε την καλή λειτουργία τους. Για όποιον έχει τζάκι, απαραίτητος είναι ο καθαρισμός του και η αγορά ξύλων, τώρα που είναι σε χαμηλότερες τιμές και οι βροχές δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα. Ακόμη, καθαρίστε καλά μπάρμπεκιου ή ψησταριές και αποθηκεύστε τις σε ασφαλές μέρος από την κακοκαιρία ώστε να τα βρείτε την επόμενη χρονιά σε καλή κατάσταση.

Πλύσιμο κουρτινών
Ήρθε η ώρα να κατεβάσετε τις κουρτίνες σας και να τις πλύνετε. Το θετικό είναι ότι όσο είναι ακόμη ζεστός ο καιρός, μπορείτε αφού πλυθούν, να τις κρεμάσετε κατευθείαν σε ανοιχτά παράθυρα και να επωφεληθείτε από την ζεστασιά του ήλιου για το στέγνωμά τους. Επίσης, κρεμώντας τις θα αποφύγετε και το σιδέρωμα, αφού το βάρος τους θα τις τραβήξει προς τα κάτω και δεν θα τσαλακωθούν.

Ξεκαθάρισμα ντουλάπας
Για να μην τρέχετε τελευταία στιγμή σε περίπτωση που αλλάξει απότομα ο καιρός, ξεχωρίστε τα πολύ ελαφριά ρούχα του καλοκαιριού που δεν φοριούνται και αποθηκεύστε τα. Ήρθε η ώρα να βγάλετε τα ζεστά σας ρούχα και παπούτσια και να γίνει ξεκαθάρισμα. Είναι ευκαιρία να δώσετε λίγο χώρο στη ντουλάπα σας χαρίζοντας ότι δεν σας κάνει, δεν χρειάζεστε ή δεν θέλετε άλλο. Ελέγξτε την κατάσταση των παπουτσιών σας και πηγαίνετε τα έγκαιρα στον τσαγκάρη για επιδιόρθωση ή βάψιμο, ώστε να μπορέσετε να τα φορέσετε όταν χρειαστεί.

Οργάνωση Κουζίνας
Ανοίξτε τα ντουλάπια σας, πετάξτε ό,τι έχει λήξει ή ότι είναι σε ανοιγμένη συσκευασία και μπορεί να έχει πιάσει ζουζούνια. Κάντε μια απόψυξη στον καταψύκτη σας, ανανεώνοντας επί την ευκαιρία και το περιεχόμενό του. Δείτε τι πρέπει να πεταχτεί από το ψυγείο σας και ανανεώστε με φρούτα, λαχανικά και τρόφιμα της εποχής.

Καλό μας φθινόπωρο!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου