Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

2:51 μ.μ.

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψετε


Υλικά για 6 μερίδες, με χρόνο προετοιμασίας 15 λεπτά και 1,5 ώρα μαγειρέματος








Θα χρειαστείτε:
• 1 Κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
• 1 κουτάκι μπίρα
• 4 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε 8 χοντρές λωρίδες
• 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες
• 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• ½ κ. γλ. Ζάχαρη
• Αλάτι, πιπέρι

Σερβίρετε με ρύζι

Εκτέλεση:

• Σε πλασοτέ κατσαρόλα ροδίζουμε στο ελαιόλαδο λίγες λίγες τις μερίδες κοτόπουλου, και τις διατηρούμε σκεπασμένες στην άκρη.
• Στο ίδιο λάδι, αφού τελειώσουμε με το ρόδισμα, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το πράσσο και σοτάρουμε για 5 λεπτά, προσθέτοντας στο τέλος τιε πιπεριές.
• Ανακατεύουμε να λαδωθούν και ξαναβάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου στην κατσαρόλα. Δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε με προσοχή, λίγο λίγο την μπύρα για να μη φουσκώσει.
• Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
• Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει 1 ώρα και 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να μελώσει η σάλτσα.

Καλή απόλαυση!!


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου