Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

5:32 μ.μ.
Μήπως θέλει αλλαγή το στρώμα σας;;

Το στρώμα του κρεβατιού μας παίζει μεγάλο ρόλο στην ποιότητα του ύπνου μας και την ξεκούρασή μας. Περνάμε εκεί το 1/3 της ζωής μας, οπότε καλό είναι να του δώσουμε την κατάλληλη προσοχή. Δεν είστε σίγουροι για το αν είναι καιρός να το αλλάξετε; Κάντε στον εαυτό σας τις παρακάτω ερωτήσεις και μάθετε.





1) Έχετε το στρώμα πάνω από 8 με 10 χρόνια;
Όσο και αν το προσέχετε, το στρώμα σας εκτός ότι φθείρεται, μαζεύει σκόνη κατά τη διάρκεια των χρόνων καθώς και νεκρά κύτταρα από το δέρμα σας. Αυτά συσσωρεύονται στο εσωτερικό του στρώματος και επιβαρύνουν την υγεία σας και ειδικά εκείνων που ταλαιπωρούνται με αλλεργίες.

2) Ξυπνάτε με πόνους στο σώμα σας;
Αν ξυπνάτε και έχετε πόνους σε διάφορα σημεία του σώματός σας όπως στη πλάτη, στον αυχένα, στη μέση και τους μύες σας, είναι πιθανό να οφείλεται στο στρώμα σας. Πιθανότατα το στρώμα σας να έχει χάσει την υποστήριξη που είχε στην αρχή με αποτέλεσμα το σώμα σας να ταλαιπωρείται.

3) Έχει εξογκώματα, βαθουλώματα, λερωματιές ή σκισίματα;
Τα παραπάνω αλλά και θόρυβοι του στρώματος όταν είστε πάνω του, κλίση προς τα μέσα, και χαλαρότητα είναι σημάδια ότι το στρώμα σας θέλει επειγόντως αλλαγή αφού μειώνουν την ποιότητα του ύπνου δραματικά.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη χρονική στιγμή που πρέπει να αντικαταστήσουμε ένα στρώμα. Αυτό εξαρτάται από την ποιότητα του και κατά πόσο το έχουμε προσέξει κατά τη διάρκεια των ετών. Ρίχνοντας μια ματιά στο κρεβάτι σας και παρατηρώντας αν ισχύουν κάποια από τα παραπάνω για το στρώμα σας, θα σας βοηθήσει να καταλήξετε για το αν θέλει αλλαγή.

Για εσάς που πειστήκατε ότι ήρθε η ώρα να αλλάξετε στρώμα στο κρεβάτι σας, διαβάστε παρακάτω πως θα κάνετε τη σωστή επιλογή ενός καινούριου, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

1) Μην βιαστείτε!
Για κάτι τόσο σημαντικό όσο είναι ο ύπνος σας πρέπει να δώσετε χρόνο και να μην πάρετε βιαστική απόφαση. Πηγαίνετε σε καταστήματα και δοκιμάστε διάφορα είδη στρωμάτων με διαφορετική ποιότητα και απαλότητα για να καταλήξετε ποιος τύπος σας ικανοποιεί. Ξαπλώστε στο στρώμα όπως θα κάνατε στο σπίτι σας και πάρτε τον χρόνο σας, γυρίστε μεριές και σιγουρευτείτε για το αν είναι όντως αναπαυτικό.

2) Σκληρό ορθοπεδικό στρώμα ή μαλακό ανατομικό;
Δεν υπάρχει σωστή απάντηση. Το στρώμα πρέπει να ανταποκρίνεται στις δικές σας προσωπικές ανάγκες και την υποστήριξη που χρειάζεται η σπονδυλική σας στήλη. Ρόλο παίζει μέχρι και το βάρος και το ανάστημά σας. Για όσους έχουν προβλήματα στη σπονδυλική στήλη ή έχουν υποστεί χειρουργική επέμβαση, καλό είναι να συμβουλευτούν τον ιατρό τους.

3) Προσέξτε την ποιότητα των υλικών
Το εξωτερικό κάλυμμα του στρώματος θα πρέπει να είναι καλής ποιότητας ύφασμα και γερά ραμμένο ή δεμένο ώστε να είναι σταθερό. Γενικά δώστε προσοχή στην ποιότητα πολύ περισσότερο από ότι θα δίνατε για την βάση του κρεβατιού γιατί όπως είπαμε, θα παίξει ρόλο στην ποιότητα του ύπνου σας.

Tips για να ζήσει το στρώμα σας περισσότερο

  • Κάντε μια στο τόσο βιολογικό καθαρισμό στο στρώμα σας για να το προστατέψετε από σκόνη και βακτηρίδια
  • Αλλάζετε προσανατολισµό (πάνω κάτω και κεφάλι πόδια) ανά τρεις µήνες περίπου, ώστε το στρώµα να φθείρεται οµοιόµορφα.
  • Είναι καλό να χρησιμοποιείτε προστατευτικό κάλυµµα στρώµατος, το οποίο όµως θα πρέπει να πλένετε συχνά.


Καλό ύπνο!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου