Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

6:01 μ.μ.
2
Αν θέλετε το σπίτι σας να μυρίζει πάντα όμορφα, τότε διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές


1) Δώστε φρεσκάδα στα συρτάρια και τις ντουλάπες σας
Απλώστε στον πάτο των συρταριών και ντουλαπιών μαγειρική σόδα και τρίψτε με μια μαλακή βούρτσα . Με ένα υγρό πανί, αφαιρέστε τη μαγειρική σόδα, περιμένετε ώσπου να στεγνώσει καλά και τοποθετήστε ξανά τα ρούχα σας. Η κλεισούρα και οι μυρωδιές θα έχουν εξαφανιστεί.


2) Άρωμα βανίλιας σε όλο το σπίτι με μια κίνηση
Ρουφήξτε με την ηλεκτρική σας σκούπα δύο δόσεις σκόνη βανίλιας και συνεχίστε στην καθαριότητα του σπιτιού. Όσο θα σκουπίζετε, η σκούπα θα απελευθερώνει το άρωμα της βανίλια με αποτέλεσμα το άρωμά της να διαχέεται σε ολόκληρο το σπίτι.

3) Για την εξουδετέρωση δυσάρεστης μυρωδιάς
Αν το σπίτι σας έχει μαζέψει μυρωδιές φαγητού, τσιγάρου ή οτιδήποτε άλλο, ρίξτε μαγειρική σόδα στο χαλί και τα ριχτάρια που υπάρχουν μέσα στο σπίτι και αφήστε την για όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα καθαρίστε την μαγειρική σόδα με μία σκούπα. Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε σε ένα ή δυο μπολάκια ξύδι και να τα αφήσετε όπου σας βολεύει μέσα στον χώρο όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα θα εκπλαγείτε. Για την μυρωδιά τσιγάρου ρίχνετε σκόνη βανίλιας ή άμμο (για γάτες )στα τασάκια σας και η δυσάρεστη μυρωδιά θα εξαφανιστεί.

4) Για την κουζίνα
Μετά το μαγείρεμα βράστε σε μια κατσαρόλα νερό με λεμόνι και κανέλα και άφησε την στο χώρο για λίγες ώρες. Το άρωμα του λεμονιού και της κανέλας θα εξαπλωθεί στο χώρο δίνοντας αίσθηση φρεσκάδας.

5) Μυρωδιές από το τους σωλήνες του σπιτιού
Βράστε δύο ποτήρια ξύδι και ρίξτε το στις σωληνώσεις . Μετά από 30 λεπτά ρίξτε λίγο καυτό νερό και έτοιμοι.

6) Μυρίζουν τα παπούτσια
Αν μυρίζουν τα παπούτσια σας, αρχικά βάλτε τα για πλύσιμο και αφού στεγνώσουν ρίξτε αρκετό οινόπνευμα για να εξουδετερώσετε τους οργανισμούς που ευθύνονται. Το οινόπνευμα θα εξατμιστεί μετά από λίγο και το παπούτσι θα έχει πάψει να μυρίζει. Το καλοκαίρι αν φοράτε παπούτσια χωρίς κάλτσες μπορείτε πριν φορέσετε τα παπούτσια σας να περνάτε καλά από τα πόδια σας λίγο ταλκ. Θα απορροφά τον ιδρώτα και θα κρατάει το παπούτσι φρέσκο.

7) Μυρίζουν τα ποτήρια
Αν τα ποτήρια σας έχουν πιάσει έντονες μυρωδιές όπως από ψάρι, αυγό κτλ., βάλτε τα σε καυτό νερό με ξύδι και αφήστε τα 10 λεπτά. Πλύνετε τα και είναι έτοιμα για το ντουλάπι.

8) Διακριτικό άρωμα λεμονιού
Ακουμπήστε φλούδες λεμονιού πάνω στο κλιματιστικό σας από εκεί που περνάει ο αέρας για να ψυχθεί και το δωμάτιο θα έχει μια ευχάριστη φρεσκάδα.

2 σχόλια :

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικο αρθρο, ΕΥΓΕ.
    Γενικότερα συγχαριτήρια για το θεματολόγιό σας, πολύ ευρυματικό!!! (h)

    ΑπάντησηΔιαγραφή