Τρίτη 8 Απριλίου 2014

11:03 π.μ.
Πολλές από τις τροφές που καθημερινά καταναλώνουμε μπορούν να δράσουν ευεργετικά για το δέρμα μας.Ας δούμε δέκα από αυτές.













Αβοκάντο: Είναι πλούσιο σε Βιταμίνη Β που είναι γνωστό για την ενυδάτωση που προσφέρει στο δέρμα. Καταναλώνεται σε σαλάτα, σε ένα smoothie ή μόνο τουΜπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως βάση σε μάσκα.

Μούρα: Τα μούρα είναι κύρια πηγή Βιταμίνη C που είναι απαραίτητη για το δέρμα. Στην ίδια ομάδα ανήκουν οι φράουλες και τα  βατόμουρα.

Cottage Cheese: Όσο παράξενο και αν σας φαίνεται πρόκειται για ένα φαγητό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση σε ποιόν ομορφιάς καθώς περιέχει σελήνιο και Βιταμίνη Ε, αντιοξειδωτικές ουσίες δηλαδή που χαρίζουν  νεανική όψη.

Αμύγδαλα: Πρόκειται για μια από τις πιο ευεργετικές επιλογές για την επιδερμίδα. Τα αμύγδαλα βοηθούν στη διατήρηση της κυτταρικής μεμβράνης, στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα, και επίσης στην κατακράτηση υγρών, δίνοντας σφριγηλή όψη σε πρόσωπο και σώμα.

Πατάτες: Χαρίζουν φυσική λάμψη, ελαστικότητα (Βιταμίνη C), νεανικότητα.

Ολικής αλέσεως: Όσο πιο  υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες τόσο καλύτερο αποτέλεσμα.

Λιναρόσπορος: Το ψάρι είναι τρόφιμο με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3, όπως και το λάδι λιναρόσπορου. Προσφέρει ενυδάτωση, άνοιγμα των πόρων και πρόληψη της ακμής.

Πιπέρι: Βοηθά στην πρόληψη των ρυτίδων, αλλά πολλές φορές και στη μείωση μετά την εμφάνισή τους.

Μάνγκο: Βιταμίνη Α, αντιοξειδωτικά, χαμηλό σε θερμίδες, το φρούτο αυτό είναι ιδανικό για ισορροπημένη διατροφή με έμφαση στην υγεία του δέρματος.

Aloe vera: Τα εκχυλίσματα της αλόης είναι χρήσιμα στην περιποίηση για επούλωση πληγών και εγκαυμάτων.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου