Τρίτη 1 Απριλίου 2014

11:21 π.μ.
Φτιάξε το πιο λαχταριστό γλυκό γεμάτο γεύση για όλη την μέρα!









Υλικά:
 Για 6-8 άτομα
 Για τις κρέπες
  • ·20 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
  • ·50 γραμμάρια ζάχαρη
  • Αλάτι
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 200 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
  • 500 γραμμάρια γάλα
  • 150 γραμμάρια αυγά
  • 20 γραμμάρια ρούμι
 Για την κρέμα σοκολάτα
  • 450 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
  • 250 γραμμάρια ασπράδια
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  •  250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • ·80 γραμμάρια ρούμι

      Εκτέλεση :
Για τις κρέπες
  • ·Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
  • ·Χτυπάμε τα αυγά  ελαφρά και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη     και τα χτυπάμε μέχρι να ομοιγενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε το κονιάκ και το γάλα στο μείγμα
  • Βάζουμε και το βούτυρο και αφήνουμε το χυλό στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • Σε ένα ζεσταμένο τηγάνι, βάζουμε μια κουτάλα από το χυλό και την απλώνουμε σε όλο το    τηγάνι για να γίνει η ζύμη της κρέπας.
  •  Μόλις ψηθεί η μια πλευρά της κρέπας τη γυρίζουμε από την άλλη.
Για την κρέμα σοκολάτας
  •  Σε μπέν μαρι λιώνουμε τη σοκολάτα
  • ·Κάνουμε μαρέγκα τα ασπράδια  με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
  • ·Ανακατεύουμε τη λιωμένη σοκολάτα με τη μαρέγκα.
  • Τέλος ανακατεύουμε το μείγμα  με  τη κρέμα γάλακτος και το ρούμι.
 Για την συναρμολόγηση
Κόβουμε 8 κρέπες στη μέση και τις βάζουμε σε τσέρκι 26 cm, ξεκινώντας από τη μέση της τούρτας προς τα έξω. Μετά βάζουμε μια κρέπα για πάτο και μια λεπτή στρώση σοκολάτας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ( κρέπα- κρέμα σοκολάτας) 4 φορές και μετά κλείνουμε την τούρτα με τις κρέπες που εξέχουν από τα πλάγια. Παγώνουμε σε κατάψυξη για 1 ώρα και διατηρείτε στη κατάψυξη.

 Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου